Dupa ce PSD i-a umilit pe profesori in toate felurile, Badalau pune biciul pe ei: ”Am marit salariile, cerem calitate in invatamant!”

463

Senatorul PSD Niculae Badalau a reafirmat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca prioritatile PSD sunt sanatatea si educatia, amintind investitiile derulate in judetul Giurgiu in domeniul asistentei sanitare si subliniind ca, dupa marirea salariilor, se asteapta o crestere a calitatii in invatamant.

„Lucram la un proiect social-democrat in care central este cetateanul si am discutat ca ne vom ocupa de sanatate, invatamant, astea sunt prioritatile noastre pe acest mandat. In conformitate cu ce am spus, avem investitii la Spitalul Judetean de 15 milioane de euro, suntem aproape gata in a finanta si spitalul de la Bolintin Vale cu 11 milioane de euro, urmand sa discutam si de spitalul de la Ghimpati, care este in proprietatea consiliului local in acest moment, sa il transformam in centru de urgenta (…). Totodata, am vorbit cu Raed Arafat sa facem in judet o statie pentru un elicopter SMURD, care sa actioneze in cazul accidentelor de pe autostrada Bucuresti-Pitesti”, a declarat Badalau.

In ceea ce priveste invatamantul, senatorul a afirmat ca se asteapta o crestere a calitatii educatiei in Giurgiu, deoarece promovabilitatea la examenele nationale a situat judetul pe ultimele locuri pe tara in ultimii ani.

„La invatamant – avem multe scoli cuprinse in PNDL 2. In acelasi timp, fata de actul de invatamant, sunt de parere ca cetateanul giurgiuvean se chinuie sa isi trimita copilul la scoala pentru avea o educatie. Noi am marit salariile profesorilor cu 20% si atunci cerem calitate in invatamant. Judetul Giurgiu, in ultimii patru ani, a fost cam pe ultimul loc la promovabilitate la examenul de bacalaureat si alte examene, asta inseamna ca nu am avut un management corespunzator. (…) Eu nu o sa accept niciodata sa facem compromisuri si trebuie sa regandim activitatea si managementul la scolile care nu au promovabilitate la bacalaureat (…). Trebuie schimbata abordarea si trebuie o exigenta mai mare in aceasta zona. Avem un abandon masiv in judet, mai ales in comunitatea de romi si trebuie sa gasim o solutie, deoarece prin educatie scade si infractionalitatea”, a spus Niculae Badalau.

Sursa: HotNews

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos