Loading...
După trei zile de doliu național, se dă din nou chemarea la proteste: se marchează trecerea legilor Justiției în era neputinței! | Circul Politic

După trei zile de doliu național, se dă din nou chemarea la proteste: se marchează trecerea legilor Justiției în era neputinței!

Dupa doliul national de sambata, cand a avut loc inmormantarea regala, duminica se anunta o noua zi de protest in Capitala, urmat de un mars catre Parlament. Evenimentul este denumit dupa o fraza rostita de regele Mihai in discursul sustinut in 2011 in Parlamentul Romaniei: „Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul”.

Protestul incepe la ora 17:00 in fata Guvernului, iar in mars se va pleca la ora 18:00.

Traseul va fi urmatorul: Piata Victoriei – Piata Romana – Universitate – Piata Unirii – Piata Natiunilor Unite – Parlament, unde protestatarii se vor opri si vor aprinde luminile telefonului.

„Hai sa fim cu totii in strada duminica pentru a da alarma! Tacerea noastra e puterea lor, asa ca hai sa facem galagie! Luptam pana la capat”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii le transmit protestatarilor sa vina cu oale, cratite, capace, polonice si linguri.

„Hai in strada. Te simti revoltat, increzator ca vom reusi sau, din contra, obosit si resemnat? Hai oricum! Starile trec, faptele raman si ele sunt singurele care conteaza. In februarie am oprit OUG13. Asta o sa facem si acum”, mai spun ei.

Ei fac apel la romani sa incerce sa faca ceva in aceste zile.

„Scoate-ti din cap odata pentru totdeauna ideea ca ‘Degeaba! Nu se schimba nimic! Deja suntem in Dictatura!’ Fals. Nu este nimic pierdut! Atata timp cat suntem uniti si hotarati, aceste propuneri nu vor trece, iar Romania va ramane o democratie”, puncteaza organizatorii.

Manifestatii antiguvernamentale sunt programate sa aiba loc duminica si in Cluj si Tulcea, dar si in Zurich.

Iar in Bucuresti mai este organizat si un flashmob, la ora 15:00.

Hai la flashmob, duminica, in Piata Victoriei! Se marcheaza trecerea Justitiei in era neputintei.

Sursa: comisarul.ro

După trei zile de doliu național, se dă din nou chemarea la proteste: se marchează trecerea legilor Justiției în era neputinței! was last modified: decembrie 17th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close