”E evident, PSD a devenit o prelungire post-ceaușistă!” Andrei Pleșu are suficiente argumente pentru ilustrarea paralelismului PSD-PCR!

515

Andrei Plesu a publicat un nou editorial in publicatia „Dilema Veche” in care analizeaza ce s-a intamplat in ultimul timp in PSD.

„In general, mai ales pentru cei din generatia mea, inclinatia de a identifica inertiile „comuniste“ ale partidului de guvernamint e spontana si explicabila. Pare evident ca PSD e o prelungire post-ceausista, neo-populista, totalitar-triumfalista a PCR”, scrie Andrei Plesu.

„O forma de continuitate, un „pas inainte“ spre un „viitor luminos“, o etapa noua a unei ideologii vechi, ceva mai precauta decit pe vremuri, in contextul casei comune europene si al retoricii de ultima ora privind statul de drept, domnia legii, perspectiva globalizarii etc.

Nu se poate contesta ca exista suficiente argumente pentru ilustrarea paralelismului cu pricina: marile congrese extraordinare gazduite de Sala Palatului, aplauzele unanime din timpul si de dupa discursul conducatorului, apelul la unitate de monolit, zeama ipocrit nationalista, infierarea agenturilor si a tradatorilor, orizontul infinit al progresului garantat de partid (tinta cea mai apropiata avuta in vedere fiind anul 2040…).

Se mai pot invoca si alte tragi-comice similitudini: taiorul ca uniforma politica a doamnelor sus-puse, siluetele lor voluptuoase, discursul plat, presarat cu domestice agramatisme, falcile hotarite ale masculilor, entuziasmul bine organizat, solidaritatea de partid, frontul de lupta „strins unit“ in jurul presedintelui mereu reconfirmat“, mai adauga Plesu.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos