Loading...
E oficial: Dragnea, gata să se descotorosească de Tudose! Demiterea actualului premier ar pune PSD într-o situație extrem de dificilă! – Circul Politic

E oficial: Dragnea, gata să se descotorosească de Tudose! Demiterea actualului premier ar pune PSD într-o situație extrem de dificilă!

Președintele PSD Liviu Dragnea vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. El s-a întâlnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună. Întâlnirea, care a avut loc în afara Bucureştiului, s-a desfăşurat în format restrâns, iar discuţiile au fost aprinse şi nu au dus la o concluzie clară.

La această întâlnire au participat șase persoane – cei mai importanți lideri ai PSD, oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Președintele PSD le-ar fi vorbit despre posibilitatea ca Tudose să fie al doilea premier înlocuit de partid, după Sorin Grindeanu, în condițiile în care se punea oricum problema unei evaluări a miniștrilor și a unei remanieri guvernamentale în această lună.

În cadrul întâlnirii au existat tensiuni. Liviu Dragnea a argumentat că nu se mai înțelege cu Mihai Tudose, dar, pe de altă parte, a existat și argumentul că președintele Iohannis a spus că nu ar mai urma să numească un premier din partea PSD în cazul în care și Mihai Tudose este înlocuit. Iar acest lucru ar pune PSD într-o situație foarte dificilă.

Întâlnirea s-a încheiat fără nicio concluzie.

Informația vine la o zi după ce nr. 2 din PSD, Niculae Bădălău, vorbea despre o posibilă restructurare a Guvernului, astfel încât să ajungă la 16-17 portofolii, în loc de 24, cât are acum.

„La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

El vorbea și despre organizarea unui congres al partidului.

„Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri. În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat el.

Un alt lider PSD, vicepremierul Paul Stănescu, spunea, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună și crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

„Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine”, potrivit lui Stănescu.

Liderii PSD ar urma să se întâlnească luni, la Comitetul Executiv Național, unde ar urma să se discute restructurarea Guvernului. Dacă va avea o nouă structură, Executivul va trebui să aibă din nou votul Parlamentului.

Sursa: Digi24

E oficial: Dragnea, gata să se descotorosească de Tudose! Demiterea actualului premier ar pune PSD într-o situație extrem de dificilă! was last modified: ianuarie 6th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close