E totul sau nimic! Avertismentele din SUA și UE sunt apă de ploaie pentru Dragnea și Tăriceanu! Coaliția PSD-ALDE anunță că va merge mai departe cu legile justiției!

243

Mesajul venit din partea Departamentului de Stat al SUA, prin care se solicită Parlamentului stoparea legilor justiției, a produs foarte multă agitație pe scena politică. După îndelungi negocieri și convorbiri telefonice între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cei doi lideri ai coaliției și ai Parlamentului au ieșit cu o scrisoare extrem de dură la adresa Departamentului de Stat al SUA.

Înainte de ieși cu această scrisoare publică, Liviu Dragnea a organizat o celulă de criză la nivelul liderilor PSD. Pentru că dorea să evite o ieșire în fața presei, toate discuțiile lui Liviu Dragnea s-au desfășurat telefonic, iar centrul de criză, unde s-a desfășurat un adevărat pelerinaj a fost biroul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Surse din PSD ne-au explicat că în discuțiile cu liderul PSD s-a subliniat ideea că se merge până la capăt cu legile justiției, indiferent de obstacolele care apar.

”Ce ne pot face americanii? Noi respectăm toate angajamentele și, deocamdată, nimeni nu a demonstrat că ar exista un articol care încalcă independența justiției și aduce justiția sub control politic”, ne-au precizat surse de la vârful PSD.

Așadar, PSD se pregătește de o luptă cum rar s-a văzut în România. Împotriva legilor justiției s-au pronunțat președintele Klaus Iohannis, ambasada SUA, mare parte din sistemul judiciar, iar colac peste pupăză avem și proteste în fiecare săptămână în București și în marile orașe ale țării.

Nu puțini sunt cei care consideră că în această perioadă Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu își joacă întreg viitorul politic. Dacă vor învinge în această bătălie, coaliția va ieși mult întărită. În schimb, odată ce și-au asumat că merg la război și îl pierd, atunci va începe nebunia pe scena politică și intrăm în zona nisipurilor mișcătoare.

Sursa: stiripesurse.ro