Echipa castigatoare isi scoate ochii: Busoi sare la gatul lui Rares Bogdan si-l apara pe PSD-istul Rafila!

563

După ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, ar trebui să demisioneze și după ce l-a indicat pe șeful ANRE, Dumitru Chiriță – un apropiat al social-democraților – ca responsabil pentru majorarea facturilor la energie, un alt lider liberal vine să arate că n-ar exista tensiuni în coaliția de guvernare, așa cum se speculează în spațiul public. Eurodeputatul Cristian Bușoi l-a contrazis pe Rareș Bogdan în privința ministrului Rafila, apreciind că nu există motiv ca acesta să plece din funcție.

Reamintim că ultimele declarații ale eurodeputatul Rareș Bogdan  l-au iritat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, care i-a convocat joi într-o ședință de urgență pe liderii din coaliția de guvernare. Atât Rareș Bogdan, cât și Ciolacu au lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să se destrame mai repede decât se estima, din pricina neînțelegilor care implică actuala criză din energie și din sănătate.

Prezent în emisiune la Profit Tv, eurodeputatul PNL Cristian Bușoi a transmis că în coaliție n-ar exista probleme majore. Bușoi chiar l-a contrazis pe colegul său, Rareș Bogdan, afirmând că Alexandru Rafila nu trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății.

„Eu, personal cred că ministrul Sănătăţii face o treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei (…) Din evaluarea lui Rafila trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai.  E un om care ştie bine ce are de făcut”, a spus Buşoi, citat de news.ro.

Când a fost chestionat despre tensiunile dintre PSD și PNL, Bușoi a spus că se știa de la început că nu va fi o coaliţie uşoară, dar că „nu sunt tensiuni așa cum apare în spațiul public”

”Sunt și lucruri care trebuie reglate (…) ar fi bine să fie rezolvate aceste probleme pe care românii le aşteaptă rezolvate, şi să se comunice lucrurile pozitive şi nemulţumirile să fie ţinute în interior.  (…) Nu ştiu exact care au fost discuţiile (în ședința de coaliție – n.red) dar am înţeles că a fost o şedinţă de lucru online. (…) Cum am vorbit cu o parte dintre colegi, cred că se vor găsi soluţii pentru a trece peste acest moment, nu sunt inflamate lucrurile aşa cum apare în spaţiul public”, a comentat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos