#Echipacastigatoare pentru ciolan! PNL-ul se prabuseste sub 17%. PSD se duce la peste 40%!

612

#Echipacastigatoare in lupta din interiorul PNL, care a adus la guvernare din nou PSD isi poate proclama victoria pentru accesul pe persoana fizica la ciolan. Asta pentru ca Partidul National Liberal este pe tobogan, iar Partidul Social Democrat a ajuns pe noi culmi. Singura varianta pentru #echipacastigatoare mai ramane ca PSD sa-si faca mila si sa accepte un USL care sa-i mentina la putere si dupa 2024, altfel PNL ar urma sa aiba soarta PNTCD.

Un sondaj Avangarde, facut publice rezultatele unui barometru al opiniei publice realizat in perioada 16-24 noiembrie, la comanda PSD, arata ca cel mai popular personaj politic din Romania este Alexandru Rafila.

37% dintre cei care au participat la sondaj au o parere buna despre ministrul Sanatatii. Urmeaza, pe locul 2, Marcel Ciolacu – cu 30%, urmat de Gabriela Firea – cu 27%.

19% dintre cei intrebati au o parere buna despre Nicolae Ciuca.

Presedintele Iohannis ocupa pozitia 9 in top, cu 17%, in spatele unor personaje precum George Simion.

La coada clasamentului se afla Florin Citu – cu 5%, iar pe ultimul loc este primarul general al Capitalei, despre care doar 4% dintre repondenti au o parere buna.

82% dintre cei care au raspuns la sondaj cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita si doar 7% vad o directie buna.
Ce partid sau alianta politica ar vota romanii daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei

40% dintre cei chestionati in aceasta privinta au indicat Partidul Social Democrat, iar 17% – PNL. Urmeaza AUR – cu 15%, iar USR ocupa locul 4, cu 11%.

Cum a evoluat intentia de vot in 2021
Cea mai importanta crestere o inregistreaza PSD: in luna ianuarie, 34% dintre romani ar fi votat formatiunea, iar in luna noiembrie procentul a ajuns la 40%.

La cealalta extrema, PNL scade de la 24%, in luna ianuarie, la 17%, in luna noiembrie.

Scaderi in intentia de vot inregistreaza si USR PLUS, de la 16% in ianuarie, la 11% in noiembrie.

AUR a inregistrat o crestere de numai un procent, in acelasi interval, de la 14 la 15 la suta, in timp ce la UDMR nu apar modificari, 5 la suta dintre cei intrebati ar vota formatiunea.

Care ar trebui sa fie principalele 3 obiective ale noului guvern?
Prioritatea ar trebui sa fie combaterea pandemiei, cred 36% dintre cei care au participat la sondaj. 26% au indicat investitiile in sistemul sanitar. Urmeaza cresterea pensiilor, aleasa de 11% dintre repondenti si abia pe locul 4 investitiile in educatie, dupa cum au considerat 10% dintre romani.

Romania are nevoie de o reforma administrativ-teritoriala reala?
Este intrebarea la care 50% dintre participantii la sondaj au dat un raspuns afirmativ, iar 33 %, unul negativ.

Credeti ca ar trebui sa aiba loc alegeri anticipate?
Cei mai multi, 58%, au respins aceasta idee, in timp ce 26% sunt de parere ca ar fi o solutie buna.

Intrebati daca ar fi o idee buna demararea de catre Guvern a unui program pe model

frantuzesc prin care familiile cu mai multi copii, care platesc taxe, sa poata beneficia de un apartament mai mare decat cel in care locuiesc, 88% dintre romani au fost de acord cu ideea.

Cercetarea a fost realizata de Avangarde, la comanda PSD, in intervalul 16.11 – 24.11.2021, in randul populatiei adulte neinstitutionalizate a Romaniei, pe un esantion de 906 subiecti, prin interviuri telefonice.

Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de incredere de 95%.

Barometrul Opiniei Publice

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos