Educația, la un pas de colaps total! PSD dorește să controleze profesorii și directorii din școli prin intermediul ”inspectorilor militanți de partid” numiți din pixul ministrului!

755

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a acuzat că inspectorii școlari județeni ar fi demiși în mod abuziv prin fax, fiind vorba în primul rând cei 13 șefi de inspectorate care au dat în judecată ministerul și care au câștigat în prima fază, după ce în august 2017 au fost demiși.

„Pe lângă aceștia, sunt și alți inspectori generali și generali adjuncți în aceeași situație, cauza reprezentând-o lipsa carnetului roșu. Aceștia au fost anunțați că la evaluarea activităților manageriale din anul școlar precedent au obținut punctaj ‘nesatisfăcător’, ceea ce înseamnă că sunt demiși în mod automat. Este revoltător! PSD dorește subordonarea tuturor inspectorilor școlari. Vor să numească inspectorii județeni din pixul ministrului, fără concurs, fără criterii transparente și fără să se țină cont de competențe. PSD vrea să pună interimari pentru a controla profesorii și directorii din școli prin intermediul ‘inspectorilor militanți de partid'”, afirmă Turcan.

Aceasta a subliniat că în acest mod PSD pregătește închiderea a o mie de unități de învățământ.

„Doar prin subordonarea tuturor angajaților din sistem, PSD va reuși să ducă la bun sfârșit planul diabolic de a închide o mie de unități de învățământ, de a comasa clase și școli, de a demite profesori și angajați auxiliari, de a reduce cheltuielile din învățământ, altfel riscă să nu mai existe bani pentru salarii din toamna. Cu un inspector corect și care luptă pentru interesele elevilor, profesorilor și ale părinților – aceste acțiuni vor fi mai greu de implementat,” mai afirmă prim-vicepreședintele PNL.

Potrivit PNL, după autoevaluare și raportul de evaluare, trebuie să existe și o comisie de evaluare formată din cinci membri, iar în documentul trimis prin fax lipsește rubrica cu autoevaluarea, încălcându-se flagrant prevederile legale.

„Solicit Ministrului Educației să anuleze deciziile scandaloase. Să revină cu evaluări obiective asupra activităților inspectorilor. În plus, acolo unde există inspectori școlari interimari, să organizeze concursuri transparente, obiective și să respecte toate prevederile legii”, încheie Turcan.

Sursa: b1.ro