Ei conduc România! Orban critică extrem de dur guvernul PSD-ALDE: ”O bandă de hoți, de incompetenți, țepari, oameni certați cu bunul simț, certați cu legea!”

400

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat sambata ca situatia politica este una extrem de grava, afirmand ca social-democratii sunt comunisti si ca dobanzile au crescut din cauza „prostiilor” facute de acestia.

„Situatia politica (…) o consider extrem de grava. Avem de-a face cu o banda de hoti, de incompetenti, tepari, oameni certati cu bunul simt, certati cu legea, care nu inteleg democratia. Ei conduc astazi Romania si nu o conduc normal, ci asa cu au fost obisnuiti sa o conduca, fie in perioada comunista, ofteaza dupa fermele de partid sau dupa colhozuri, sunt obisnuiti sa taie si sa spanzure, sa calce in picioare demnitatea oricarui individ, in general nu suporta sa fie contrazisi si oamenii liberi. De cand este la putere PSD a suferit o metamorfoza totala. (…) Astazi le vedeti adevarata fata, ei sunt comunisti, nu sunt socialisti, ei nu suporta firmele private, ei nu suporta organizatiile neguvernamentale, oameni liberi, mass-media care se exprima liber, libertatea cuvantului, nu suporta sa existe procurorii si judecatorii care sa indrazneasca sa le faca dosare si sa-i condamne pentru furaciunile pe care le-au facut in 27 de ani”, a spus Orban, la Consiliul National al PNL.

El a precizat ca, inainte de campania electorala, liderul PSD, Liviu Dragnea, vota toate cererile justitiei in Parlament, dar ca astazi „spune taman invers” si ca in aceeasi perioada a venit cu legea privind reducerea taxelor.

Orban a subliniat ca prin masurile propuse de PSD Romania a pierdut miliarde de euro, iar preturile la combustibil au crescut.

De asemenea, el a acuzat o „politizare agresiva a fiecarei institutii publice” de catre PSD.

„PSD se ocupa astazi de o politizare agresiva a fiecarei institutii publice. Orice institutie publica pe care nu o controleaza si care isi permite sa exprime pareri ii deranjeaza. Atacurile sistematice impotriva BNR. Cand l-am auzit pe Tudose ca il cheama la ordine pe guvernatorul BNR ca sa dea explicatii de ce a crescut ROBOR nu mi-a venit sa cred, ca si cum guvernatorul ar fi avut vreo legatura cu cresterea ROBOR si nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu, care a luat toate aberatiile de masuri si care a creat o stare de nervozitate si de neliniste in mediul privat si de neincredere in autoritatile statului roman. (…) Dobanzile nu au crescut ca urmare a politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor facute de agiamii astia, de prostii satului”, a aratat Ludovic Orban.

Orban a acuzat PSD si de „agresiune impotriva sistemului de justitie”.

„Planul lor este clar: sa numeasca procurorii sefi si sa incalce autonomia procurorilor de caz. (…) Cred ca PSD admira de fapt modelul din Basarabia in care Plahotniuc si-a pus la punct acest sistem dupa care infrange rezistenta oricarui om liber care are alta optiune politica alta decat pentru el”, a spus Orban.

El a criticat si problemele din sanatate, respectiv lipsa vaccinurilor antigripale.

Liderul PNL a acuzat PSD ca doreste sa-i „alunge” din Romania pe „romanii educati”, motivand ca acestia nu voteaza cu social-democratii.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos