Elena Basescu sustine proiectul lui Ponta in Parlamentul European, privind regionalizarea Romaniei!

447

16 elena basescuEuroparlamentarul PDL, Elena Basescu a sustinut in plenul de la Strasbourg un discurs in care a anuntat sprinjinul opozitiei pentru proiectul lui Ponta, privind regionalizarea Romaniei.

„In acest an, in Romania, conform promisiunilor USL, coalitia de stanga aflata la guvernare, va incepe procesul de reorganizare administrativa a teritoriului national, pe regiuni de dezvoltare.

Aceasta reforma extrem de necesara a fost propusa si de guvernele de dreapta, insa nu s-a putut realiza din lipsa unei majoritati parlamentare solide. USL are acum majoritatea necesara pentru ca acest proiect sa fie adoptat si din promisiune sa devina realitate! Si noi, politicienii din opozitie, sustinem acest proiect.

Obiectivele reorganizarii trebuie sa fie: marirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, marirea autonomiei locale si reducerea aparatului birocratic. Avem, in prezent, o birocratie extrem de ridicata, care trebuie simplificata! Statul trebuie sa fie „suplu”, eficient, sa lucreze in folosul cetatenilor sai si sa nu fie o povara pentru cei care platesc taxe si impozite.

Noua organizare administrativa a tarii trebuie sa corespunda obiectivelor de dezvoltare economica si sociala a Romaniei si sa tina cont de regiunile de dezvoltare, asa cum au fost ele convenite cu Comisia Europeana”, a declarat Elena Basescu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos