Elena Udrea: Majoritatea sustinatorilor mei au propus plecarea din PDL, eu am sustinut ramanerea!

581

Ministrul Turismului, Elena Udrea, tine o conferinta de presa, la sediul Ministerului, in BucurestiElena Udrea a declarat ca cea mai mare parte a sustinatorilor ei au propus plecarea din partid, dar ea a sustinut ramanerea in formatiune, precizand ca nu exista o strategie de rupere a PDL.

Ea afirma, intr-o postare de sambata, ca subiectul relatiilor dintre sustinatorii motiunii „Noul PDL. O Noua Romanie” si conducerea partidului sta in atentia publica, chiar daca personal a incercat sa il inchida, declarand, ori de cate ori a fost cazul, ca ramane in PDL si ca nu incurajeaza dizidenta interna a celor care au sustinut-o in competitia pentru sefia partidului.

Udrea precizeaza ca face cateva mentiuni „ca urmare a zvonurilor privind plecarea” ei si a sustinatorilor ei catre o alta formatiune politica in perioada imediat urmatoare: „Exista nemultumiri in randul celor care au votat motiunea mea legate de modul in care s-a organizat Conventia Nationala, de rezultatul CNC-ului si de strategia actualei conduceri de a se detasa de parteneriatul cu Traian Basescu. Ca urmare, au fost multe discutii in care cea mai mare parte a sustinatorilor mei, sefi de organizatii, parlamentari, primari, consilieri judeteni si locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am incurajat aceasta solutie. Dimpotriva, am cerut si argumentat ramanerea in PDL si implicarea noastra activa in lupta cu USL, avand ca tinta castigarea alegerilor viitoare. Nu exista nicio strategie de rupere a partidului din partea noastra, insa responsabilitatea unitatii PDL apartine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne avand ca principal mesaj unitatea partidului”.

Potrivit Elenei Udrea, nu pot fi excluse total plecari individuale, dar ea spera sa nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stanisoara si Ion Cupa.

„Personal, in calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, insa raspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii sai (25% la europarlamentare si 35% la parlamentarele viitoare) apartine in totalitatea actualei echipe de conducere a partidului. Atat eu, cat si colegii care au fost alaturi de mine in competitia interna, cei care am sustinut nevoia schimbarii PDL, dar si multi dintre sustinatorii lui Vasile Blaga, credem ca parteneriatul cu Traian Basescu trebuie continuat. Si asta spre binele Romaniei, care are nevoie de finalizarea reformelor incepute impreuna. Dar si spre binele PDL, care are nevoie in continuare de electoratul presedintelui. Cred ca o apropiere, la un moment dat, intre PDL si Miscarea Populara este utila. La fel ca si apropierea de celelalte formatiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singura forta politica puternica, avand o singura voce si un singur mesaj, care sa se adreseze acestui electorat de centru-dreapta”, mai scrie Udrea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos