Emil Constantinescu, despre cerinţele Comisiei Europene: "Eu n-am să tolerez aşa ceva"

257

„Când au început manifestaţiile al căror scop era demiterea preşedintelui, m-am hotărât să nu intervin. A fost o hotărâre a mea. M-am implicat deschis doar cu acele scrisori către preşedintele Barosso, Schulz”, a spus Emil Constantinescu.

Fostul preşedinte şi-a exprimat punctul de vedere şi în ceea ce priveşte implicarea Comisiei Europene în politica internă. „Cum respectă Comisia Europeană instituţiile statului şi statul de drept? Nu este permisă o ingerinţă care să interzică dreptul de graţiere. Eu n-am să las lucrurile aşa. Nu se poate tolera o astfel de încălcare, pentru că mâine poate să fie altă ţară.  Am căzut de acord cu importanţi lideri. Voi organiza la Bucureşti o conferinţă cu  titlul „Uniunea Europeană, între democraţie şi birocraţie”, a spus Emil Constantinescu.

Acesta a precizat că incidentul din România a subliniat lipsa de informaţii a unui stat faţă de ce se întâmplă într-un alt stat. „Nu se poate vorbi de democraţie, când nu sunt consultate toate statele”, a conchis fostul preşedinte.  

 

Lista CERINŢELOR Comisiei Europene faţă de România. „NICIO GRAŢIERE PREZIDENŢIALĂ”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos