Emmanuel Macron după ce a vorbit cu Putin: Ce e mai greu abia acum urmeaza! Situatia se va agrava in Ucraina

666

Preşedintele Franţei, Emanuel Macron, se teme, în contextul conversaţiei pe care a avut-o joi dimineaţă cu omologul său rus, Vladimir Putin, că situaţia se va deteriora în Ucraina şi că armata rusă va încerca să ocupe întreaga ţară, anunţă Palatul Elysée. „Pe baza a ceea ce i-a transmis preşedintele Putin, anticiparea preşedintelui Macron este că situaţia se va agrava în Ucraina”, a transmis Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Monde, scrie Mediafax.

Palatul Elysée a confirmat anunţul Kremlinului privind „determinarea preşedintelui Vladimir Putin de a continua ofensiva”, în scopul „preluării controlului asupra întregii ţări”. Vladimir Putin i-a semnalat lui Emmanuel Macron că invazia militară decurge „conform planului”, potrivit Preşedinţiei Franţei. Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus lui Putin că face o „mare greșeală” în Ucraina, că se înșală în legătură cu guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, potrivit unui oficial francez. Într-un apel telefonic inițiat de Putin, liderul rus și-a reiterat hotărârea de a realiza neutralizarea și dezmembrarea Ucrainei, fie pe cale diplomatică, fie prin intermediul armelor, a adăugat oficialul, conform N12.

Anterior, Kremlinul a comunicat, conform cotidianului Le Monde, că „preşedintele Putin a exprimat intenţia de a continua fără compromis ofensiva contra naţionaliştilor din Ucraina”. În plus, Vladimir Putin şi-a exprimat „dezacordul” faţă de discursul de miercuri seară al preşedintelui Emmanuel Macron şi a avertizat că ar putea introduce „solicitări suplimentare în privinţa Ucrainei”, a precizat Preşedinţia de la Moscova.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos