Episcopul Husilor, Ignatie, arata unde a ajuns PSD sub conducerea lui Dragnea: „Ura fata de un partid a fost mai intensa decat dragostea fata de familie”

360

Episcopul Husilor, Ignatie, a declarat ca referendumul pentru familie a fost invalidat pentru ca „masinaria de propaganda a progresistilor“ a fost una mai abila si eficienta, dar si pentru ca evenimentul a fost „anexat“ ideologic la politica. Acesta a criticat si ceea ce a numit „isteria ipocrita a banilor cheltuiti pe referendum”, indemnandu-i pe critici sa devina „cu adevarat filantropi”.

Inaltul prelat ortodox a dat vina pentur invalidarea referendumului pentru redefinirea failiei pe „masina de propaganda a progresistilor”.

„In primul rand, referendumul a fost invalidat pentru ca masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta. Biserica nu detine, din pacate sau din fericire, reflexul de a gestiona corect si in timpi reali toate minciunile, distorsionarile si calomniile grosolane care au curs, in saptamanile trecute, pe albia dezbaterilor publice. De departe, cheia ‘succesului’ a fost asigurata de anexarea ideologica a referendumului la politica, la unul dintre partidele actuale, precum si la frica iluzorie ca prin vot vor fi modificate si alte articole din Constitutie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecisi sau decisi sa nu participe la vot.

Cu alte cuvinte, ura fata de un partid a fost mai intensa decat dragostea fata de familie, de valorile traditionale”, a spus episcopul Husilor, intr-un interviu acordat Agerpres. Prelatul a afirmat ca, paradoxal, in aceasta „manevra” ideologica au cazut inclusiv conservatori crestini, simpli sau intelectuali, astfel, calomnia, ideologizarea „malefica” si dezinformarea fiind mai puternice decat bunul simt si capacitatea de a discerne intre „graul adevarului si neghina minciunii”. Ca raspuns la ceea ce al a numit „isteria ipocrita a banilor cheltuiti pe referendum”, episcopul Husilor i-a provocat pe „USR-istii progresisti si pe LGBT-istii luminati” sa incerce sa devina, in mod concret, filantropi. „Sa isi asume agenda sociala prin care isi motiveaza propagandistic atitudinea antieclesiala, de vreme ce au clamat pe social media, pe la diverse televiziuni ca banii trebuiau cheltuiti pentru scopuri caritabile, pentru orfelinate, pentru copiii din centrele de plasament, pentru familiile sarace, de a caror grija nu mai pot dormi noaptea, si sa ne ajute in Vaslui si in orice alta parte sa intregim aceasta opera filantropica initiata si sustinuta discret de Biserica si autoritatile locale. Ar dovedi in felul acesta ca nu sunt doar niste propagandisti de serviciu”, a transmis Ignatie.

Referitor la parerile potrivit carora prin invalidarea referendumului Biserica ar fi primit o „palma”, episcopul Husilor a mentionat ca reprezinta o tema falsa. „Biserica nu a suportat o infrangere. De ce? Prin deductie logica si confirmata personal, mare (sau o suficienta) parte din cei care nu au votat, exceptandu-i pe unii din tabara nedemocratica #boicot sau #staucasa, pentru ca s-au opus unei consultari populare, sunt atasati si cred in valorile iudeo-crestine, in familia naturala, iar aceasta constatare nu se inscrie in logica invinsului care vrea cu orice pret sa para un victorios. Ce folos sa ma autoamagesc cu o victorie goala de continut? As transforma si eu convingerile mele intr-o ideologie. Din fericire, fug de ideologie ca dracul de tamaie. Orice ideologie ucide. Biserica, prin acest referendum, a primit un semnal puternic ca trebuie sa se focuseze pe un tip de pastoratie de proximitate, frontala, pe infiintarea a cat mai multe gradinite, scoli confesionale, centre de catehizare crestina, asa cum sunt in Occident, pentru a oferi o alternativa tavalugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor sa corupa, cu nesimtire si persuasiune diabolica, mintea si inima curata a copiilor”, a opinat prelatul.

In opinia lui Biserica nu trebuie sa culpabilizeze pe nimeni pentru invalidarea referendumului, nici macar poporul pe care il pastoreste, deoarece „demonizarea” generalizata nu face bine nimanui. „Cred ca niciun pastor responsabil nu va sustine de acum incolo ca Biserica poate fi cuantificata dupa cate ziduri au fost ridicate, ci dupa cat de mult se regaseste in Biserica si ne recunoaste poporul ca pastori. Deci, in tot raul si-un bine. De asemenea, Biserica in toata epopeea asta cu referendumul, alaturi de putinii intelectuali care si-au asumat public valorile de dreapta, a dat dovada de dreapta masura si civilitate in a sustine o cauza profund crestina. Din nefericire, civilitatea aceasta ne-a costat. Participare mica, pentru o cauza atat de mare. Biserica nu a facut decat sa se comporte extrem de european, a sustinut ceea ce este constitutiv Europei, radacinile ei crestine”, a mai spus Ignatie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos