UDMR nu sustine bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale pe 2013!

452

5 udmrDeputatul UDMR Erdely Istvan a declarat ca UDMR nu vor sustine adoptarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013.

Reprezentantul UDMR a aratat ca ca bugetul propus de Executiv nu este cu adevarat unul pro-crestere economica.

Deputatul a criticat, pe de alta parte, faptul ca toate amendamentele parlamentarii Uniunii au fost respinse in comisiile de specialitate.

Acesta a spus ca amendamentele UDMR au fost intr-un numar „foarte redus”, circa o suta, toate fiind „pertinente, pragmatice si in scopul de a imprima acestui proiect de lege aspecte care sa faca dintr-un proiect de lege rigid unul cu adevarat pro-crestere economica”.

El a sustinut ca bugetul de stat, prezentat drept unul pentru crestere economica, nu este, in realitate, asa.

Erdely Istvan a aratat ca nu a reusit sa identifice acele elemente din bugetul de stat, care ori sunt bine ascunse, ori ca nu exista, in care sa existe „mult ravnita crestere economica” de care Romania are asa mare nevoie.

„In anul 2013 nu se construieste nici macar un metru de autostrada pe traseul Ploiesti-Brasov-Bors. Intretinerea drumurilor locale, comunale si judetene devine imposibila, sumele alocate fiind la nivelul anului trecut. (…) Fara infrastructura rutiera functionala, tare ne e teama ca acea crestere economica mica preconizata va fi compromisa”, a aratat parlamentarul UDMR.

El a subliniat ca se doreste un buget pro-crestere economica, dar nu se cunosc efectele modificarii Codului fiscal, daca IMM-urile vor fi capabile sa participe la relansarea economica sau agricultorii vor putea sa produca profit si sa isi achite darile catre stat, daca nu au drumuri, apa, curent si cu subventii mult sub nivelul european.

Senatorii si deputatii, reuniti in plenul Parlamentului, au inceput, marti dimineata, dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Prezent la debutul dezbaterilor, premierul Victor Ponta a spus ca opozitia reprezentata in Parlament si in Romania de UDMR si PPDD este si poate fi un partener pentru majoritatea parlamentara.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos