”Eroul” Ponta il salveaza pe Grindeanu si accepta functia de secretar general al guvernului: ”Nu poti sa inchizi guvernul la dorinta lui Dragnea!”

431

Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, a sustinut, vineri seara, o conferinta de presa, scrie aktual24.ro.

Principalele declaratii:

– Nu ma asteptam nici eu, nici dvs. Suntem intr-o situatie neasteptata si anormala. Primul ministru mi-a propus ieri sa vin in echipa, in aceasta perioada cu totul si cu totul anormala si am spus imediat da, desi nu ma aflam in tara.

– Cred ca Sorin Grindeanu merita sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea sa le faca.

– Functia nu era ce aveam in plan in cariera, dar nu e cazul de orgolii. Trebuie sa asiguram functionarea Guvernului pentru binele tuturor cetatenilor. Guvernul nu este al unui partid, ci este al cetatenilor Romaniei.

– Guvernul nu se poate inchide, iar eu il voi sprijini pe premier.

– A contat foarte mult persoana celui care mi-a facut propunerea. Este un om onest, ca toti cei din Banat. I s-a cerut sa accepte functia de prim-ministru.

– In ultimele zile, am vazut un prim-ministru puternic, hotarat, cu o viziune pentru viitorul Romaniei si pentru viitorul PSD, daca PSD mai vrea sa mai aiba viitor.

– Sunt dispus sa il ajut, acceptand propunerea, cu toate riscurile politice si responsabilitatile.

– In urmatoarele zile, vrem sa tinem pe linia de plutire activitatea guvernamentala, torpilata de o decizie politica gresita luata de dl Dragnea, colegul nostru.

– Cunosc destul de bine administratia centrala, ca sa il sprijin pe premier.

– Daca motiunea de cenzura initiata chiar de PSD contra Guvernului PSD nu va intruni numarul necesar de voturi, este vorba despre o activitate pe termen mai lung.

– In 2007-2008, dl Taricenau a avut un Guvern minoritar, care a functionat.

– Daca motiunea totusi trece, atunci pana la numirea unui nou prim-ministru votat de Parlament, dl Grindeanu trebuie sa asigure functionarea Guvernului. Au fost perioade de interimat de pana la 3 luni si nu poti sa inchizi Guvernul la dorinta dlui Dragnea.

– Sunt absolut convins ca din partea dlui Grindeanu exista dorinta de dialog, si acum, in ceasul al 13-lea, sa-si poata sa-si exercite cat mai bine demnitatea la solicitarea celor care il considera foarte rau dintr-o data.

– Ma consider onorat sa lucrez cu dl Grindeanu, atata timp cat lucram pentru binele public.

– In ultimele zile, a trecut un test aproape mafiot – amenintari personale, cu dezvaluiri personale, si tentative de mituire. Faptul ca a trecut acest test a fost pentru mine motivul determinant sa accept aceasta functie.

– Din aceasta seara ne-am apucat de treaba si la Guvernul Romaniei nu se stinge lumina.

– Sub conducerea dlui Dragnea si la solicitarea sa, PSD inteleg ca-si exclude in doua zile consecutive cei doi premieri. Cunosc foarte multi oameni care au votat PSD si s-au luptat pentru PSD si n-as vrea sa fiu in situatia lor acum.

– N-as vrea sa semanam cu Partidul Socialist din Franta, care a ajuns la 10 la suta. Dl Grindeanu este membru PSD, maine va merge in organizatia sa si nu poate sa-i ia aceasta calitate nici dl Dragnea, venit de la PD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos