Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca scopul sau este acela de castigare a unui nou mandat la Presedintie.

„Incepem anul 2019, un an cu foarte multe provocari. Incepem practic direct cu presedintia Consiliului UE, chiar saptamana viitoare vom avea vizita CE, pentru a incepe in forta aceasta presedintie. Sunt convins ca vom face fata bine. Avem deja in luna mai primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare si e foarte important sa participam la aceste alegeri. Cu cat mai multi alegatori se prezinta, cu atat mai clar va fi rezultatul. La sfarsitul anului vom avea alegeri prezidentiale si reiterez ca voi intra in competitie pentru un nou mandat de presedinte”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mentionat apoi ca cel mai important obiectiv ramane „consolidarea statului de drept in Romania”.

„Pe intreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele Romaniei, sunt o mai buna si profunda integrare europeana, consolidarea noastra in cadrul NATO si poate reusim sa avem o intarire in acest an pe flancul vestic si unul dintre obiectele foarte importante pentru mine este consolidarea statului de drept in Romania, asta insemnand si continuare in forta a luptei anticoruptie. Personal obiectivul meu pentru alegeri e castigarea unui nou mandat de presedinte”, a mai spus presedintele.

Intrebat daca se vede in cursa pentru Cotroceni cu Liviu Dragnea, presedintele a raspuns: „Orice cursa electorala are un parcurs pe care il cunoasteti, cu campanie, dar in final important este ce doresc alegatorii si la finalul anului 2019 vom sti ce presedinte si-au dorit romanii”.