Laura Codruta Kovesi, revocata luni din functia de procuror sef al DNA, se va intoarce la DIICOT Sibiu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in sedinta de miercuri, ca Laura Codruta Kovesi va reveni ca procuror la DIICOT Sibiu. Potrivit deciziei CSM, Kovesi este incadrata la DIICOT Sibiu incepand cu data de 9 iulie 2018.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruta Kovesi, ca urmare a revocarii sale din functia de procuror-sef la Directia Nationala Anticoruptie, incepand cu data emiterii decretului presedintelui Romaniei, respectiv 09.07.2018”, se arata in hotararea CSM.

Inainte de a fi numita in 2006 in functia de procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Kovesi a anuntat luni, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din functia de procuror-sef al DNA, ca nu va mai lucra in Directia Nationala Anticoruptie, dar va ramane procuror. “De astazi nu voi mai lucra in DNA. Voi ramane procuror”, a spus Kovesi.