Este oficial. Romania a fost condusa 10 ani de un fost colaborator al Securitatii! Prima reactie a lui Traian Basescu

398

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au constatat, vineri, ca fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost colaborator al Securitatii, decizia nefiind definitiva. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis actiunea Consiliului National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.) si au constatat calitatea de colaborator al Securitatii in privinta fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu.

„Admite actiunea. Constata calitatea de colaborator al Securitatii in privinta paratului Basescu Traian”, se arata in minuta judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat pentru MEDIAFAX ca va contesta decizia Curtii de Apel Bucuresti, prin care magistratii i-au stabilit calitatea de colaborator al Securitatii. Recursul poate fi depus tot la Curtea de Apel Bucuresti.

„Verdictul Curtii il iau ca atare. Voi contesta in instanta superioara verdictul”, a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte poate face recurs la decizia magistratilor in 15 zile de la comunicare, recursul putand fi depus tot la Curtea de Apel Bucuresti.

La ultimul termen din dosar, Traian Basescu a declarat ca nu a fost colaborator al fostei Securitati, asa cum a sustinut in repetate randuri. „Nu il comentez (procesul, n.r.), trebuie sa ma apar. Avem puncte de vedere total diferite, eu si CNSAS, ne va impaca un al treilea, judecatorul. (…) Hai sa vedem procesul”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, la Curtea de Apel Bucuresti.

Traian Basescu a mai precizat ca o decizie a instantei in defavoarea sa ii va afecta imaginea. intrebat daca a fost colaborator al fostei Securitati, fostul sef al statului a spus: „Nu, am declarat tot timpul ca nu”.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucuresti a inregistrat la Sectia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, care cere stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii pentru Traian Basescu.

In actiunea depusa la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborarii cu Securitatea a lui Traian Basescu se arata ca fostul presedinte si-a turnat colegii si a mentinut legatura cu Securitatea ca persoana de sprijin, pana aproape de caderea regimului. In dosar sunt documente de la SRI si MApN.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos