Eugen Nicolicea, atitudine abuzivă în Parlament! Când nu-i convin opiniile opoziției, deputatul PSD amenință cu sancțiuni și taie microfoane!

502

Discuţiile privind propunerile UDMR de schimbare a măsurilor privative de liberate care vizează schimbări la Codurile Penale au dus la un nou scandal în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Actorii principali au fost de această dată deputatul PSD Eugen Nicolicea şi deputatul USR Stelian Ion.

Eugen Nicolicea, care este şi preşedintele comisiei, i-a tăiat în repetate rânduri microfonul deputatul Stelian Ionafirmând că „divagă de la subiect” şi i-a sugerat acestuia să vorbească la boxă, aluzie la episodul din comisia specială pe legile justiţiei când acesta a pus muzică în timpul lucrărilor.

„Deja divagaţi şi v-am avertizat. Vă rog frumos să vă comportaţi civilizat! Nu sunteţi la subiect. Ştiţi ceva? Aduceţi boxa”, i-a reproşat Eugen Nicolicea când deputatul USR a cerut trimiterea proiectului la comisia condusă de Florin Iordache şi a criticat prevederile ei.

„Abuzaţi de funcţia de preşedinte. Exageraţi foarte mult. Alt refren în afară de boxă mai aveţi?”, a replicat Stelian Ion.

„Da, o să propun sancţionarea”, a avertizat Nicolicea. „Extraordinar, aţi mai propus o dată!”, nu s-a lăsat intimidat Stelian Ion.

Discuţia a degenerat şi cei doi au continuat să îşi aducă acuzaţii până Nicolicea a închis definitiv microfonul.

„Lumea cred că se lămureşte că aveţi o atitudine abuzivă”, a afirmat Stelian Ion.

„Dumneavoastră vă comportaţi ca în stradă. Daţi cu boxa”, a răspuns şi Eugen Nicolicea.

După acest schimb de replici a intervenit şi deputatul liberal Ioan Cupşa care a cerut ca în comisia juridică să nu mai aibă loc astfel de incidente.

Proiectul de lege al UDMR, prin care se propune relaxarea condiţiilor de liberare condiţionată – altfel spus, cei condamnati pot ieşi mai repede din închisori prin micşorarea fracţiilor de pedeapsă – a fost adoptat tacit în luna noiembrie de către Senat. Potrivit acestuia, în cazul condamnaţilor care au împlinit vârsta de 60 de ani se va putea dispune liberarea condiţionată după efecturarea unei treimi din pedeapsa, faţă de jumătate cum este în prezent.

O altă modificare substanţială se referă la judecarea cererii de liberare condiţionată. În prezent, pentru ca un deţinut să poate fi liberat condiţionat, cererea trebuie aprobată de o instanţă, care nu are un termen de judecata. Potrivit noilor reguli, decizia este luată de la instanţă şi mutată la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, în termen de trei zile de la formularea cererii de către deţinut.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos