Eugen Nicolicea: Comisia de la Venetia este ingrijorata de timpul scurt in care s-au petrecut evenimentele

506

Comisia de la Venetia este foarte ingrijorata de timpul scurt in care in Romania au fost schimbati presedintii Camerelor si s-au declansat suspendarea si referendumul de demitere a sefului statului, a declarat vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea.

El a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa intalnirea dintre delegatia Comisiei de la Venetia si conducerea UNPR, ca reprezentantii Comisiei au manifestat o suspiciune cu privire la modalitatea consitutionala de punere in aplicare a schimbarii presedintilor Camerelor si a declansarii suspendarii si a referendumului de demitere intr-un timp scurt.

„In ceea ce priveste evenimentele care s-au petrecut, am inteles ca opinia Comisiei de la Venetia, cu un semn de intrebare, a fost generata de faptul ca au avut loc intr-un timp foarte scurt, adica schimbarea presedintilor celor doua Camere si referendumul de demitere, anterior, referendumul fiind pornit de o suspendare prin hotararea celor doua Camere. Faptul ca aceste trei evenimente au avut loc intr-un timp extraordinar de scurt a creat aceasta suspiciune cu privire la modalitatea constitutionala de a se realiza aceste scopuri”, a spus Nicolicea.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos