Eugen Nicolicea face LAMURIRI: sotia sa nu a primit un post de conducere la Transgaz, dar ocupa o functie pentru care nu are pregatire – ”Nu cred ca asta reprezinta un impediment!”

657
Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, spune că soția sa nu face parte din conducerea Transgaz.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Nicolicea a demontat acuzațiile potrivit cărora soția sa nu are pregătirea necesară pentru a ocupa o funcție importantă în sectorul energetic. Mai mult, politicianul a infirmat, de asemenea, informația că Nicoleta Nicolicea ar ocupa un post în conducerea executivă a Transgaz.

„Am văzut că este rostogolit un subiect de presă în fel și chip.

În acest sens, ca să citez pe cineva celebru, sunt îndreptățit să să fac următoarele precizări:

1. Cel mai important, soția mea nu face parte din conducerea executivă Transgaz, aspect care putea fi extrem de simplu verificat, dacă cineva dorea acest lucru, aici: http://new.transgaz.ro/ro/despre-noi/conducerea-executiva

2. Ocupă o poziție de șef serviciu resurse umane (în cadru Direcției de organizare și resurse umane), exclusiv în baza studiilor și a pregătirii profesionale: facultatea de drept și cursuri de specializare în acest domeniu.

Este adevărat că a absolvit și facultatea de jurnalism, însă nu cred că aceasta reprezintă un impediment.

3. Despre declarațiile de avere:  Este cunoscut faptul că la începutul exercitării unei funcții se completează o declarație de avere în care se trec veniturile obținute in anul fiscal precedent. Astfel: – Mandatul meu de deputat a început în decembrie 2016, (veniturile declarate sunt din anul precedent 2015, așa cum este precizat în declarația de avere) – Numirea în funcție a soției mele în cadrul direcției resurse umane, a avut loc în luna ianuarie 2017, astfel încât veniturile declarate sunt din anul precedent, respectiv 2016″, a scris Nicolicea pe Facebook.

Presa a anunțat, în urmă cu două zile, că soţia deputatului a fost numită, la începutul anului, şef de serviciu în cadrul Transgaz, la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), care va interconecta reţelele de gaze naturale din cele patru state, investiţie estimată la 560 milioane euro.

Și soția sa, Nicoleta Niculicea (fostă Vera), a reacționat, tot pe Facebook: „Am asistat zilele astea la rostogolirea unei minciuni sfruntate pe post de „adevar absolut”. Atit pot unii.”. Iar într-un răspuns la un comentariu a explicat că „Sunt la un birou de resurse umane, nu am nici un proiect pe mina. Dar voluptatea unei stiri false e maxima”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos