Eugen Nicolicea: PSD si UNPR, o alianta politica de centru stanga

517

PSD si UNPR au format o alianta politica ce va reprezenta o coagulare a fortelor de centru stanga, aceasta alianta venind in urma unor protocoale semnate intre cele doua partide, a declarat deputatul Eugen Nicolicea.

”Aceasta alianta reprezinta o coagulare a fortelor de centru stanga. Protocoalele dintre PSD si UNPR au fost facute publice la vremea semnarii lor. Avem o intelegere cu PSD de sustinere parlamentara atat a guvernului, cat si a proiectelor social democrate. Ne-au sustinut la legea taxei marilor averi, noi am sustinut dupa aceea votarea Guvernului Ponta. La baza acestor protocoale se creaza o alianta inscrisa la Tribunal”, a spus Eugen Nicolicea.

Liderul grupului progresist din Camera Deputatilor a explicat ca alianta va fi inscrisa la tribunal, documentele au fost depuse si a fost facut anuntul publicitar. ”Forma de asociere a partidelor conform legii 14 este alianta politica, nu alianta electorala. Alianta electorala se inscrie la BEC, in timp ce alianta politica se inscrie la tribunal. Alianta electorala dureaza pana se da votul, alianta politica dureaza si dupa aceea. Actele depuse la tribunal si care stau la baza acestei aliante, ca de fapt a oricaror aliante politice, stau protocoalele de colaborare si acordurile dintre cele doua partide. Este o formalitate pe care o cere legea pentru a putea inscrie oficial alianta politica. La alegerile viitoare acest lucru implica o colaborare dar nu este o alianta electorala. Evident ca daca noi spunem „colaboram peste tot” vom colabora si la alegeri, dar nu este o alianta electorala doar cu scopul de alegeri”, a precizat Eugen Nicolicea.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos