Eugen Teodorovici a calcat pe bec atunci cand l-a contrazis pe ”daddy” in legatura cu stadionul din Teleorman! Dragnea a apasat butonul de executie, iar slugarnicul Tudose s-a supus si l-a DEMIS!

477

Premierul Mihai Tudose l-a demis pe senatorul PSD Eugen Teodorovici din functia de consilier onorofic, au declarat surse oficiale. Demiterea vine la o zi dupa ce Teodorovici a facut declaratii pe tema posibilei impozitari a Bisericii si a criticat masuri guvernamentale, scrie ziare.com.

Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru in doua guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) si ministru de Finante (martie 2015-noiembrie 2015)

El a fost numit consilier al premierului pe 4 iulie, in urma cu 10 zile.

Teodorovici afirma ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista „fantezii” sau „topaieli” fiscale. El sustinea ca a acceptat acest post in pofida faptului ca numele sau a fost vehiculat si „asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern” si a modului in care a fost tratat de conducerea PSD.

Senatorul PSD a criticat, joi, la o emisiune TV, finantarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, asa cum a decis Ministerul Dezvoltarii.

El a vorbit si despre posibilitatea impozitarii Bisericii, idee care a fost criticata vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Tot Teodorovici a declarat vineri, la receptia de la Ambasada Frantei, ca taxa de solidaritate este „o aberatie” si nu se va aplica, subliniind ca nu sunt analize economice si argumente care sa sustina aceasta masura.

Vineri seara, el a fost demis din functie de Mihai Tudose. Potrivit unor surse oficiale, lui Teodorovici i s-a imputat si faptul ca nu a comunicat cu echipa premierului, luand decizii singur si facand declaratii in nume propriu.

„Premierul a spus ca din acest moment exista un principiu pe care nimeni din apropierea sa nu il mai incalca: disciplina in comunicare„, potrivit unor surse oficiale.

Premierul s-a aratat deranjat de faptul ca a aflat declaratiile consilierului sau onorific din presa. „Nu accept sa aflu ce declara un consilier din presa”, ar fi spus Tudose.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos