Europarlamentarul Catalin Ivan a rabufnit la adresa lui Liviu Dragnea: Isi pune la adapost afacerile ilicite!

449

Europarlamentarul Catalin Ivan s-a dezlantuit la adresa lui Liviu Dragnea, dupa ce Comisia Europeana a sanctionat Romania. Fostul membru PSD a postat un text prin care face acuzatii grave.

„Comisia Europeana a comunicat, in mod oficial, ca trimite Romania in fata Curtii Europene de Justitie intrucat nu a indeplinit obligatia de a transpune in legislatie Directiva privind combaterea spalarii banilor. Termenul de implementare era 26 iunie 2017. De atunci, Comisia a facut demersuri repetate de avertizare a tarii nostre ca nu si-a indeplinit obligatiile. Romania s-a facut ca ploua. Proiectul de lege zace in sertarele Parlamentului, timpul fiind prea scurt, probabil, pentru ca Liviu Dragnea sa-si puna la adapost afacerile ilicite.

Directiva impune intarirea obligatiei de evaluare a riscurilor pentru banci, juristi si contabili, precum si transparentizarea patronatului real al societatilor comerciale. Altfel spus, trebuie declarat beneficiarul final al tuturor firmelor care fac afaceri cu statul. Este un mod de imbogatire comun multor oameni politici sau functionari publici, care nu isi pot justifica averea ori traiul extravagant. Afacerile cu actionariat ascuns au mers foarte bine in toate timpurile, indiferent cine a fost la guvernare, ceea ce arata clar ca sunt implicati politicieni din toate partidele politice. Politicieni imbogatiti peste noapte, la care se va ajunge foarte greu, dar am convingerea ca se va ajunge.

Profitul la ei, sanctiunile la noi. Neindeplinirea obligatiei de a transpune Directiva se rasfrange asupra Romaniei, care va fi sanctionata pecuniar pentru fiecare zi de intarziere pana la aplicarea legislatiei obligatorii. Vom fi obligati sa platim o suma forfetara consistenta, precum si penalizari zilnice din bugetul de stat, adica de la fiecare contribuabil, pentru a proteja averile ascunse ale lui Dragnea si ale altora ca el pe care doar ii banuim. Or, nu acesta a fost programul social-democrat pentru care electoratul stanga a votat PSD in 2016”, a scris Catalin Ivan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos