”Expertele” lui PSDragnea s-au intrecut in incompetenta in fata lui Iohannis! Intrebarile pertinente ale presedintelui au primit drept raspuns doar apa de ploaie!

378

Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, este in desfasurare, la aceasta ora, la Palatul Victoria.

„Am vrut, asa cum am convenit impreuna, sa avem o discutie pe tema salarizarii. Lucrurile au evoluat si dupa un prim trimestru de aplicare a legii, cred ca putem sa tragem primele concluzii. Pe de alta parte, vedem ca exista categorii de salariati nemultumiti, exista manifestari sindicale si vreau sa imi explicati”, a declarat Klaus Iohannis la inceputul intalnirii cu premierul si cu ministrul Muncii.

Premierul Viorica Dancila a spus, marti, la manifestarile de Ziua Jandermeriei, ca va merge la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis pentru ca asa i se pare firesc si pentru ca vrea sa aiba o colaborare buna cu acesta, iar discutiile vor avea ca tema salarizarea si bugetul

„Da, merg la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau sa am o colaborare buna cu presedintele. (…) Discutiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. Dupa ce o sa vorbesc cu domnul presedinte, o sa va dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru cand am avut CSAT, deci acum doua saptamani. Am vorbit de atunci despre o intalnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitatie de care nu stiam sau este o surpriza. Am discutat atunci. Ramanea sa stabilim doar data”, a declarat Dancila.

Ea a admis, raspunzand unei intrebari despre scaderea valorii contributiilor la pilonul II de pensii, ca, odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat, „se pare ca nu au crescut salariile peste tot” si a sustinut ca vor fi gasite solutii.

Astfel, intrebata despre scaderea valorii contributiilor la pilonul II de pensie, premierul Dancila a raspuns: „Scaderea contributiilor la pilonul II s-a facut odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat. Se pare ca nu au crescut salariile peste tot. Vom gasi solutii”.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos