”Expertul” Florin Citu anunta scumpiri masive: ”Sper ca inflatia sa nu depășească 10%, atunci lucrurile ar scăpa de sub control!”

246

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu a declarat miercuri că în acest moment, rata inflaţiei este cu mult peste ţintă.

Florin Cîţu a mai spus că speră ca inflația să nu crească peste 10% pentru că într-o astfel de situaţie lucrurile ar scăpa de sub control şi ar fi foarte complicat să fie readusă inflaţia la 2,5%, fără costuri majore în economie.

Cîţu a afirmat că în coaliţie sunt discuţii despre inflaţie, în condiţiile în care rata inflaţiei este mult peste ţintă.

”Despre inflaţie sunt discuţii, sunt îngrijorările pe care le am. În acest moment, rata inflaţiei este cu mult peste ţintă. Ţinta Băncii Centrale ştiţi foarte bine că este 2,5, este trecut peste ţintă. Întrebarea este dacă se menţine sus această rată, o perioadă lungă de timp, care sunt soluţiile. Şi aici, repet, ele sunt la Guvern şi la Banca Naţională a României dar, dacă nu se rezolvă această problemă, va trebui să ne aşteptăm, în special în sectorul bugetar, ca oamenii să vină cu cereri de creşteri de salarii. Este normal, puterea de cumpărare este erodată, inflaţia este o taxă pe sărăcie, îi afectează pe cei mai săraci dintre români şi este datoria instituţiilor statului, care au în atribuţii temperarea inflaţiei, să vină cu soluţii pe care noi le vom susţine. Până la urmă, există o întrebare pe care şi-o pun economiştii, dacă poţi să ai inflaţie mare, dobânzi mici şi curs stabil, în acelaşi timp. Dacă nu, unde dai drumul. Dar, soluţiile, repet, le aştept în coaliţie. Am spus şi în coaliţie că sunt îngrijorat de rata inflaţiei, pentru că asta înseamnă, pentru românii cu venituri mai mici, în primul rând, o taxă pe sărăcie, dar îi afectează pe toţi”, a declarat Cîţu, potrivit News.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos