Fake news ordinar marca PSD! Olguta Vasilescu s-a inspirat din propaganda rusa si lanseaza o dezinformare grosolana pe pagina de Facebook

335

PSD, partidul care a lansat fake news-ul cu cainii care luau bani pentru a merge la proteste in Piata Victoriei, mai bifeaza o noua gafa de comunicare prin vicepresedintele PSD, Lia Olguta Vasilescu. Inspirata din propaganda rusa, fostul ministru al Muncii a distribuit pe pagina sa de Facebook un clip in care apar doua persoane cu piercinguri, sustinand ca acestea sunt europarlamentari din Renew Europe si PPE. Insa informatia este falsa.

„Iata doi dintre viitorii colegi europarlamentari ai proaspat alesilor Basescu, Blaga, Clotilde si Dragos Paslaru. Doamna reprezinta Belgia in Grupul Renew Europe condus de Dacian Ciolos iar domnul reprezinta Olanda in PPE. Alesilor nostri le dorim succesuri (vorba Ebai) in stabilirea unor relatii inter-europarlamentare cat mai apropiate”, se afirma in postarea distribuita de Olguta Vasilescu.

Postarea a fost preluata de pe pagina „Doi boi”.

Femeia din imagine, cu care Olguta Vasilescu vrea sa isi sperie electoratul, nu este insa europarlamentar.

Parlamentarii Renew Europe din Belgia provin din doua formatiuni: Open Vlaamse Liberalen en Democraten (OpenVLD), condus de Guy Verhofstadt, si Mouvement Reformateur (MR), condusa de Olivier Chastel, scrie Aktual24.

Cele doua formatiuni au trimis in Parlamentul European cate trei europarlamentari. Dintre cei sase europarlametari, trei sunt femei: Hilde Vautmans, Alecja Gescinska si Frederique Ries. Niciuna dintre acestea nu arata precum cea distribuita de Lia Olguta Vasilescu.

Iata cum arata europarlamentarele Renew Europe din Belgia:

Hilde Vautmans

Alecja Gescinska

Frederique Ries

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos