Familia lui Dragnea NU STIE SA STEA LA COADA: sesizarea Bombonicai Prodana la CCR a mers pe repede inainte, in timp ce pe alte dosare se aseaza praful!

531

Asemenea lui Tăriceanu la Permise Auto, familia Dragnea nu știe să stea la coadă. Nu de alta, dar în vreme ce pe multe dintre dosarele ajunse la Curtea Constituțională se așază praful, sesizarea făcută de Bombonica Prodana, fosta soție a șefului PSD, a mers pe repede înainte, scrie b1.ro.

Într-un articol pentru Adevărul, Liviu Avram dă și două exemple în acest sens.

După alegerile locale din vara anului trecut, Clotilde Armand, care a candidat la Sectorul 1 al Capitalei, şi Nicolae State, candidat la Primăria Târgu Jiu, au atacat la CCR articolul 101 din legea electorală, care prevede desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de primar într-un singur tur de scrutin.

Aproape 11 luni au trecut, iar judecătorii CCR nu au catadicsit să le judece. Ambele dosare sunt în stadiul de întocmire a raportului de către judecătorul raportor, fără să fi fost fixat termenul de judecată.

În schimb, sesizarea făcută de Bombonica Prodana a avut drum lin până la stabilirea unui termen de judecată.

Pe 28 martie anul acesta, Curtea Supremă a admis excepția ridicată de fosta soție a lui Dragnea și a dispus sesizarea Curții Constituționale. Prodana susţine că articolul din Codul Penal care incriminează abuzul în serviciu ar fi neconstituţional pentru că nu este prevăzut şi un prag de prejudiciu.

Pe 6 aprilie, sesizarea a fost înregistrată la CCR, iar preşedintele Valer Dorneanu a stabilit termenul de judecată pentru 6 iunie. Fix două luni.

”Nu poţi să nu te gândeşti că, în acest caz, numele de Dragnea a funcţionat ca un şperaclu. Ca şi Tăriceanu la Permise Auto, familia Dragnea nu ştie să stea la coadă”, mai scrie jurnalistul Liviu Avram.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos