Fara precedent! Politicienii care se duc la principalul post de propaganda, Antena 3, boicotati! „Noi nu suntem in aceeasi oala cu ei”

367

Decizie fara precedent in presa din Romania. Sabin Orcan, seful publicatiei Newsweek Romania, a luat o decizie transanta in ceea ce priveste liderii politici care frecventeaza postul de propaganda Antena3.

„Preiau ideea de la Claudia Pirvoiu. Si va anunt pe aceasta cale ca Newsweek Romania ii va boicota, de azi, pe liderii politici care se duc la Antena 3. Regula se aplica tuturor, indiferent de partid (PNL, USR-PLUS, PMP). Deci zero stiri pozitive despre ei, zero preluari de comunicate de la ei, zero interviuri cu ei. Nu ne intereseaza niciun argument de tip ‘real politik’. Nu atata vreme cat din platourile pe care le frecventeaza se manipuleaza si se linseaza fara rusine. Daca-si doresc voturi cu orice pret, treaba lor. Sa le difuzeze mesajele alde Gadea, Ciuvica si compania. Noi nu suntem in aceeasi oala cu ei!”, a transmis Sabin Orcan.

Ce apel lansase jurnalista Claudia Pirvoiu, de la HotNews:

„As propune presei serioase boicot in ceea ce-l priveste pe domnul Barna, sa-l lasam doar cu A3 si RTV. Ar fi chiar interesant sa ajunga invitat permanent, precum Ciuvica, Pieleanu, Chiriac sau cum era, pana acum doi ani, senatoarea grevista foamei, daca o mai tineti minte. (…)”

Liderul USR Dan Barna a afirmat vineri, intr-un interviu acordat G4Media.ro, ca nu regreta faptul ca a mers la Antena3, chiar daca a fost insultat acolo, si nu exclude ca pe viitor sa repete experienta.

Redam mai jos discutia lui Barna cu jurnalistul Dan Tapalaga:

Reporter: V-a parut rau ca prima iesire importanta in presa dupa castigarea alegerilor a fost la Antena 3? E un post care v-a insultat, v-a jignit ca partid toata campania? Din drogati, securisti si sorosisti nu v-a scos?

Barna: Nici pe departe. Daca am da timpul inapoi as face la fel, fara sa clipesc. Pentru ca e un lucru foarte important: pentru fiecare roman din cei doua milioane care ne-au votat cu incredere, cu entuziasm, cu speranta, exista tot in aceasta Romanie un alt roman, tot doua milioane, aproximativ, pentru ca diferenta a fost nesemnificativa intre noi si PSD la rezultat, care nu ne cunoaste. Care nu a avut ocazia sa ma auda si sa ne auda si pe care eu consider, cred ca trebuie sa le respectam in absolut egala masura.

Reporter: Nu e cam minor castigul asta in raport cu validarea unui mecanism de manipulare care a tinut Romania asta ani de zile in minciuna?

Barna: Eu nu vad lucrurile asa, mijloacele de presa, inclusiv Antena 3, RTV, G4, toate mijloacele de media.

Reporter: Nu ne puneti la un loc.

Barna: Nu va pun la un loc, veti intelege argumentul. Mijloacele de presa sunt instrumente de media, nu scopuri in sine. Presa, fie ca-i de o parte fie ca-i de alta, fie ca-i la mijloc sau la o extrema, de stanga sau dreapta, este un instrument de a vorbi cu oamenii, nu un scop in sine. Noi am cazut in capcana: aia-s buni, astia-s rai. Scopul e ca-i validezi pe ei. Nici nu-i validezi, nici nu-i invalidezi. Este un instrument prin care eu, ca politician, pot sa vorbesc cu Romania. si efectul deplasarii la Antena 3 a fost acela ca, de exemplu, la frizerie, unde am fost, oamenii m-au recunoscut dupa ce am mers la Antena 3.

Reporter: Colegii dvs. cand s-au dus la Antena 3 au fost insultati in emisiune si au constatat ca nu pot vorbi cu publicul asta de care ziceti dvs la care vreti sa ajungeti si au decis ca nu mai merg. Lor ce le spuneti, colegilor dvs, ca dvs o luati de la capat?

Barna: Am fost insultat in egala masura ca si colegii mei in emisiune. Fiind un instrument de comunicare trebuie sa il folosesti in modalitatea in care poti sa comunici lucrul acesta. intr-adevar, varianta aceea de eviscerare, cu un coleg de-al nostru si alti sapte oameni care trag cu prastia, este unul neinspirat si probabil nu il vom mai folosi. Dar dialoguri rezonabile, intre unul – doi oameni de o parte si de alta a punctului de vedere, eu consider perfect normal si legitim pentru ca, repet, acele doua milioane de oameni care acum voteaza sau au votat cu PSD la aceste alegeri, merita sa aiba ocazia sa auda si punctul nostru de vedere.

Reporter: Deci o sa mergeti de cate ori veti fi invitat…

Barna: Nu, nu am spus ca de cate ori o sa fiu invitat. Dar nu exclud sa mai particip la astfel de emisiuni. Pentru ca, repet, este o bucata de Romanie cu care eu vreau sa vorbesc si care consider ca merita sa fie respectata si careia sa-i putem adresa mesaje.

Sursa: epochtimes