Fara precedent! Un angajat al primariei Arad a luat pe persoana fizica trei miliarde vechi din contul unei institutii subordonate Primariei! Reactia administratiei locale te lasa masca!

449

Surse din interiorul institutiei au dezvaluit pentru Glasul Aradului o situatie care arata modul in care este administrat banul public. Pe scurt, zice povestea, din contul unei institutii subordonate Primariei ar fi disparut peste noapte niste bani. Cam trei miliarde de lei vechi, ar zice unii. Banii nu au disparut pentru ca au fost prost gestionati, sau s-a gresit vreun transfer, sau alte minuni din astea. Nu. Banii ar fi fost ridicati de cineva din interiorul Primariei. Cine ar fi persoana care avea nevoie de doar trei miliarde de lei si care s-a imprumutat direct din conturile institutiei, nu stim inca. Putem doar banui ca este vorba despre cineva de rang inalt, cu drept de semnatura si care are calitatea legala de a umbla prin conturile publice ale aradenilor.

Primaria incearca musamalizarea cazului

Asadar, situatia este grava. Problema insa nu se opreste aici. in momentul in care s-a aflat de miliardele lipsa, conducerea institutiei, in loc sa pedepseasca vinovatul, a adoptat o alta strategie. „Cum facem sa acoperim paguba?“ – s-au intrebat diriguitorii urbei. Adica nici sa nu se afle de hotie, nici sa fie pedepsit vinovatul, nici sa fie recuperat prejudiciul. Practic, institutia acopera urmele furtului si isi protejeaza angajatul cleptoman.

De aproximativ doua luni treneaza situatia. in tot acest timp, peste Palatul Administrativ a coborat linistea. Acum se cauta solutii contabile de acoperire a prejudiciului. Cat de legale sunt acestea, habar nu avem. Mai mult ca sigur se inventeaza devize de plata si investitii inexistente. Retroactiv, normal. Ceea ce numai contabilitatea curata nu poate fi.

Oricat de mult am incercat noi sa aflam care este institutia subordonata Primariei care a fost pagubita in acest fel, nu am reusit. Asa ca nu putem face altceva decat sa urmarim evenimentele ulterioare si sa tragem niste concluzii de bun simt. Astazi vom avea sedinta ordinara CLM. Unul dintre proiectele supuse votului consilierilor se refera la niste rectificari bugetare. Probabil ca acolo vom gasi, daca stim sa cautam, institutia care a patit ce a patit.

Poate ca nu ar strica nici un control al Curtii de Conturi pe la Primaria Arad. Aceasta in cazul in care prejudiciul nu a fost deja acoperit de chitante si facturi retroactive. Ceea ce ar fi, de asemenea, foarte plauzibil.

In final, subliniem faptul ca informatia prezentata de noi a fost obtinuta din surse care, normal, doresc sa ramana anonime. Noi continuam sa speram ca cele prezentate sunt doar o bazaconie inventata de angajatii Primariei pentru a rade putin de presa credula si consideram ca intr-un oras european, cu pretentii, precum e Aradul nostru, asa ceva nu se poate intampla. Altfel, daca informatia este reala, inseamna ca avem de a face cu o institutie in care banii aradenilor nu se afla in siguranta.

Sursa: Glasul Aradului

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos