Fără proteste în ușa sediilor PSD, ALDE și PMB! Firea a ”închiriat” spațiul până la sfârșitul anului altor protestatari – ”Totul e o făcătură! Își imaginează că așa ne poate lua și dreptul de a protesta!”

575

Primaria Capitalei a gasit o solutie inedita in incercarea de a bloca obtinerea de autorizatii pentru organizarea de mitinguri in locuri sensibile pentru PSD si Gabriela Firea.

Astfel, pana la 31 decembrie, nimeni nu mai poate organiza niciun fel de protest in fata Primariei, in Piata Universitatii, in fata sediului PSD si a sediului ALDE intrucat acolo ar avea loc in fiecare zi, timp de 12 ore, alte proteste, scrie aktual24.ro.

Informatia a fost postata pe Facebook de Zamfi Irina, o activista care monitorizeaza atent activitatea Primariei Bucuresti. „Teoretic, de pe la mijlocul lui martie si pana la finalul lui DECEMBRIE!, in fata sediilor PMB, PSD, ALDE si fantanilor de la Universitate exista un grup de cate cinci cetateni care protesteaza. Voi i-ati vazut? Nici io! Dar existenta notificarii e suficient motiv cat sa ne dea cu flit daca ne-am gandit la un protest in locurile astea. Bai, atata jeg io n-am mai vazut, nene. Sunt mai iscusiti in ticalosie decat Oprescu, si asta era greu de egalat. Si ce ma enerveaza cel mai tare e ca au folosit pretextul unor probleme ‘locative’. Aceasta institutie hada, inabila, incompetenta si care uraste saracia foloseste fix pretextul locuirii. Ne mictineaza direct in ochi – isi imagineaza ca ne pot lua chiar si dreptul de a protesta”, a scris Zamfi Irina.

primarie

Zamfi Irina este convinsa ca totul este o facatura.

„Eu am fost atenta zilele astea, pe cuvant ca nu am vazut niciun protestatar. De ce cred ca este o facatura? Pana cand viceprimarul Badulescu a primit de la Primarul Firea puterea de a semna notificarile (prin dispozitie de primar, cat sa nu se atinga ea de orice urmp scrisa de abuz), oricine depunea o solicitare de protest era chemat la o comisie de ordine publica. Daca intr-adevar era deja notificat un protest, fie ti se dadea voie sa comunici direct cu persoana care avea notificare, fie incepeau niste negocieri de loc si de moment cat sa poti sa isi desfasori activitatea. Din 2009 am depus zeci de notificari de protest. Singurul loc unde mi s-a refuzat constant a fost la Hala Matache, din cauza santierului. Niciodata nu am primit un refuz prin posta.

Pe 26 iulie, cand am protestat in fata PMB, am spus Jandarmeriei ca am venit sa sustinem persoanele care au notificat inaintea noastra, ca am venit la acel protest. Jandarmeria ne-a spus ca nu se poate, ca trebuie sa vina organizatorul cu protocolul, sa vada despre ce este vorba. Am cerut jandarmeriei sa identifice organizatorului acelui protest – au ridicat din umeri. Am strigat dupa organizatorul celeialte adunari, nimic. Eram doar noi, aceia care, conform Jandarmeriei, eram niste ilegalisti.

Mizerabil de-a dreptul mi se pare ca pretextul folosit este ‘nesolutionarea unor probleme locative’. Una dintre cele mai acute probleme la nivelul Capitalei folosit ca pretext pentru a bloca orice forma de protest in fata acestor institutii mi se pare o sfidare, o batjocura la adresa saraciei. Si asta de la conducerea institutiei care ar trebuie sa gestioneze aceasta problema.

Se pare, totusi, ca protestatarul nostru a cedat locatia din Kiseleff firmei SC CARROM. Nu stim pe ce perioada si pentru ce a cerut aceasta firma sa „protesteze” in fata PSD-ului, insa curios mi se pare ca aceasta firma a reusit totusi sa dea de ‘protestatar’. Pe mine nu m-a chemat nimeni la comisie sa-mi explice ca exista aceasta varianta, refuzul mi-a fost comunicat sec: NU, prin posta. Totusi, SC CARROM a convins omul sa ii lase-n usa PSD-ului”, a mai explicat Zamfi Irina pe site-ul dinprimarie.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos