Vicepresedintele ALDE, deputatul Andrei Gerea a declarat la un post TV ca ”pacientul Dragnea a vrut sa-si plateasca tratamentul, n-a vrut sa se duca la stat pe banii statului”, el afirmand ca liderul PSD a ales un spital privat pentru ca a vrut intimitate, in cele de stat saloanele fiind aglomerate.

Senatoarea PNL Laura Scantei a declarat, intr-o emisiune la Digi 24, ca dreptul la sanatate al ”pacientului Dragnea” nu este contestat de opozitie.

„Ma bucur sincer ca s-a dus sa se trateze, pentru ca el trebuie sa fie apt sa raspunda in fata instantei pentru ceea ce a facut. Gestul unui inalt demnitar al statului roman de a alege o clinica privata decredibilizeaza sistemul public pe care il patroneaza”, a completat ea.

In replica, deputatul ALDE Andrei Gerea i-a raspuns: „Dar daca omul vrea mai multa intimitate? Il acuzati ca-si doreste mai multa intimitate?”

„Intr-un spital de stat nu ai intimitate?” a intervenit si deputatul USR Lucian Viziteu.

„Sunt saloane aglomerate. (…) Pacientul Dragnea a vrut sa-si plateasca tratamentul, n-a vrut sa se duca la stat pe banii statului. (…) A vrut sa se duca acolo (la un spital privat, n.red.). De ce sa se duca la Spitalul Militar? ”, a raspuns vicepresedintele ALDE.

Liviu Dragnea este internat de duminica in spital, dupa ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dubla hernie si probleme cervicale, potrivit unui anunt facut de secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu.