Femeile nevazute ale lui Iohannis le strica socotelile borfasilor. Cum l-a executat Simina Tanasescu pe Tudorel Toader?

587

In vreme ce Liviu Dragnea si-a trimis in fruntea tarii si in functii cheie tot felul de femei incompetente pentru pozitiile in care se afla, Klaus Iohannis are parte de sustinerea unor femei care stiu sa tina in frau situatiile in care se afla. Dupa ce Gabriela Firea a fost pusa la punct la receptia de la Cotroceni de consilierul prezidential Delia Dinu, i-a venit randul lui Tudorel Toader sa fie pus la punct de Simina Tanasescu consilier prezidential pe probleme de justitie.

Consilierul prezidential Elena Simina Tanasescu a desfiintat in fata CCR argumentele prin care Tudorel Toader cerea ca presedintele Iohannis sa fie obligat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi. „Nu este niciun blocaj”. „Nu a blocat nimic, este finalizarea unei proceduri. Este exercitarea unei atributii legale pe care o are presedintele Romaniei”.

„Este un conflict juridic de natura constitutionala inexistent. In prezenta speta ministrul Justitiei nu poate fi subiect in cadrul conflictului de natura constitutionala. Sesizarea nu vizeaza un conflict, ci exercitarea unor competemte legale prevazute de lege. Sesizarea nu precizeaza in ce consta blocajul, prin exercitarea aributiilor legale, fiecare autoritate a incheiat un raport juridic. Ministrul Justitiei este un inalt demnitar, este parte componenta a gvernului, dar autoritatea de rang constitutional ramane guvernul, nu Ministerul Justitiei si nu ministrul Justitiei. Ministrul nu este o autoritate publica de rang constitutional”, a spus consilierul prezidential, vezi video de la minutul 19.

In sprijinul spuselor sale, Simina Tanasescu a adaugat chiar si o opinie pe care Tudorel Toader a avut-o in perioada in care era judecator al CCR. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat joi, in fata judecatorilor Curtii Constitutionale, ca refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din functie pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, motivat prin lipsa oportunitatii politice, este de natura sa creeze un blocaj institutional.

sursa: aktual24.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos