"Ferma" de FIER VECHI a presupusului cap al reţelei bancherilor, Daniel Ruse

212

Ferma de porci, aflată la câţiva kilometri de Olteniţa, a ajuns o ruină. Locuitorii din zonă spun că de vină este doar Daniel Ruse, ultimul proprietar.

Imediat după ce a cumpărat ferma de porci, Daniel Ruse ar fi obţinut un credit bancar de câteva milioane de lei pt a cumpără utilaje scumpe necesare dezvoltării fermei. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Localnici spun că Ruse ar fi apelat la mai mulţi romi pentru a tăia tot metalul şi a-l vinde la fier vechi. Astfel, ferma, care se întinde pe 100 hectare, a rămas în paragină şi arată acum ca după bombardamente.

Cei interesaţi de fierul vechi au spart chiar şi pereţii pentru a scoate fierul beton sau au săpat la zeci de metri adâncime pentru a găsi cabluri de cupru şi conducte.

Un fost angajat al fermei susţine că s-au furat mii de tone de fier. Totul cu acordul proprietarului, Daniel Ruse, care niciodată nu ar fi depus plângere la poliţie.

Oamenii nu văd cu ochi buni nici candidatura lui Daniel Ruse, din anul 2008, la Primăria Olteniţa.

„Am auzit că a scos nişte bani din bănci, că a pierdut, a fost votat doar de familia lui atunci. Avea nişte afişe mari cât blocurile astea şi se întreba lumea de unde avea bani”, spune o localnică.

Tot sub semnul întrebării este şi averea lui Aurel Şaramet, fostul director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, cercetat în acelaşi dosar de fraude bancare. Potrivit declaraţiei sale de avere, anul trecut a avut un salariu de 200.000 de euro şi bonusuri de încă 300.000 de lei.

Mai mult, Şaramet deţine terenuri, case, maşini, bijuterii scumpe, tablouri valoroase şi un depozit bancar de peste două milioane de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos