Larisa Popa, fosta Miss Univers Romania in 2011 si unul dintre martorii cheie din dosarul de coruptie in care Darius Valcov a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, a devenit recent consilier personal la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Detaliile apar in declaratia de avere a tinerei, postate pe site-ul ANI, informeaza ziare.com. Anterior, Larisa Popa a ocupat functia de consilier personal al secretarului de stat Alexandru Potor din Ministerul Agriculturii.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza a fost infiintata de Guvern in aprilie 2018 si se ocupa de proiectele de investitii in parteneriat public-privat, elaborarea de programe de dezvoltare economica si social pe termen scurt, mediu si lung si face prognoze si studii privind echilibrul macroeconomic, sectorial si regional.

Aceasta structura functioneaza in subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului.

Potrivit declaratiei de avere din mai 2018, Larisa Popa a incasat de la Ministerul Agriculturii suma de 23.221 de lei, iar de la un centru de infrumusetare 7.250 de lei.

In declaratia de avere din mai 2018, fosta Miss Univers arata ca a incasat 13.305 lei, indemnizatie de membru al Consiliului de Administratie a societatii Telecomunicatii CFR SA.

Recent, o alta apropiata a lui Darius Valcov, Mihaela Triculescu, a fost numita in fruntea ANAF. Mai multe publicatii au scris ca Triculescu si-a petrecut Revelionul impreuna cu Valcov la Sinaia, alaturi de cuplul Dragnea-Irina.