Firea a atribuit ”cu dedicație” un contract în valoarea de 5 milioane de euro unei firme recent înființată în județul Teleorman! Consilier PNL: ”Ne vedem la DNA!”

424

Vicepresedintele PNL Bucuresti Ciprian Ciucu a anuntat, marti, ca intentioneaza sa se adreseze justitiei, deoarece a depus la Departamentul Juridic al Primariei Capitalei un proiect de hotarare care vizeaza publicarea in format deschis a informatiilor publice, iar in decurs de doua luni acesta nu a fost supus dezbaterii.

„Din punctul meu de vedere, acesta este un abuz in serviciu. Nelasandu-ne sa ne indeplinim mandatul, refuzandu-ne accesul la initiativa legislativa – care este un drept constitutional – din punctul meu de vedere, nu imi lasa alternativa decat sa ma adresez justitiei. (…) Deci, probabil, ne vedem la DNA, doamna Gabriela Firea”, a spus Ciucu, marti, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca publicarea informatiilor publice intr-un format needitabil reprezinta o „forma de opacitate”.

„In momentul de fata, Primaria si institutiile din subordine printeaza niste documente, le scaneaza si le urca in format de fotografie needitabil. E foarte greu de urmarit si de citit informatia de pe aceste documente. Ganditi-va ca sunt documente care au zeci si sute de pagini. Deci este o forma de opacitate. Aceste documente, inainte sa fie tiparite, dupa care scanate, au fost la un moment dat intr-o forma editabila, ceea ce vreau eu sa se intample este ca aceste documente sa fie puse pe site”, a explicat el.

In alta ordine de idei, Ciucu a atras atentia ca pe ordinea de zi de miercuri a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti figureaza un proiect care prevede acordarea unui stimulent de 500 lei/lunar pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap. El a adaugat ca aceasta masura are un „impact bugetar deosebit”, situat in jurul valorii de 78 milioane de euro.

„Problema cu aceasta masura este ca nu tine cont de gradul de handicap: I, II sau III… Adica, cineva care nu are un deget primeste aceeasi suma ca o persoana care este imobilizata. Si se spune: ‘pentru integrare’. De obicei, oamenii care au probleme cu integrarea, nu prin bani se integreaza. Din contra, daca le dai bani, asta arata ca le mentii starea in care se afla. Au nevoie de servicii sociale si servicii special dedicate integrarii (…), cum ar fi un centru multifunctional, accesibilizat pentru astfel de categorii, unde sa faca fel si fel de cursuri”, a spus el.

Sobolanii au invadat Bucurestiul

In ceea ce priveste modul in care a fost realizata deratizarea in Capitala, Ciucu a declarat ca, in calitate de consilier general, a primit „foarte multe plangeri” de la cetateni „din cauza sobolanilor care au invadat” Bucurestiul. Ciucu a reamintit ca pe 1 august 2016, majoritatea PSD-ALDE din CGMB a delegat catre primariile de sector serviciul de deratizare. Pe de alta parte, liberalul a mentionat ca primarii social-democrati „nu s-au putut coordona” in asa fel incat sa realizeze deratizarea in acelasi timp.

 „E nevoie de un plan de igienizare care sa fie unitar si integrat. De ce? Pentru ca sobolanii au picioare. Si daca un primar face intr-un sector deratizarea, sobolanii se muta pe alte strazi. (…) Specialistii spun ca e nevoie de un operator care sa faca aceasta deratizare concentric, de la exterior catre interior, sustinut, cu resurse suficiente”, a sustinut el.

Totodata, Ciucu a reamintit ca, imediat dupa preluarea mandatului de primar general, Gabriela Firea a acordat competente suplimentare Centrului pentru Protectia Plantelor, in vederea efectuarii dezinsectiei si deratizarii.

Liberalul a invocat informatii din presa centrala conform carora, in aceeasi perioada, in judetul Teleorman a fost infiintata o firma, care ulterior a castigat o licitatie in valoare de 5 milioane euro pentru a furniza timp de doi ani produse pentru dezinsectie Centrului pentru Protectia Plantelor.

„Am o intrebare cat se poate de directa pentru doamna primar Gabriela Firea si pentru directorul Centrului de Protectia Plantelor. Ii somez sa iasa in fata bucurestenilor si sa spuna daca acest Centru de Protectia Plantelor a facut deja vreo plata intermediara sau prima plata catre acea firma care a castigat contractul si care avea un singur angajat, fara nicio experienta in acest domeniu”, a spus Ciucu.

Liberalul a mai declarat ca doreste sa stie ce „a livrat” aceasta firma, in conditiile in care in acest an bucurestenii „au fost terorizati” de tantari.

Sursa: ziare.com