Firea, contre dure cu Dancila: „Deciziile partidului se iau in exterior!” In ce conditii renunta Dancila la sefia partidului!

364

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si presedintele PSD, Viorica Dancila, au avut un conflict violent, luni, in cadrul CEX al PSD. Dancila le-a reprosat liderilor PSD ca fac declaratii controversate in afara partidului, in loc sa vorbeasac intai in cadrul CEX.

Firea s-a enervat si i-a spus lui Dancila ca daca vrea sa impuna reguli in PSD, ea sa fie prima care le respecta, nu prima care le incalca.

”Dumneavoastra sunteti prima care ati incarcat aceasta regula, sa nu vorbim in afara partidului. Sa nu ne miram pe urma ca presa cere reactii. Pentru ca tine de noi toti. Ati spus ca nu candidati, dupa ati iesit public si ati zis ca va puneti la dispozitia partidului”, a spus Firea.

De asemenea, Firea i-a reprosat lui Dancila ca deciziile privind actiunile partidului se iau „in exteriorul” PSD. In replica, Viorica Dancila a spus ”nu am luat nicio decizie, ce ati exprimat mai devreme ca deciziile se iau in alta parte nu este adevarat”.

Firea a continuat sa o mitralieze pe Dancila, afirmand ca nu asculta si nu este atenta la deciziile luate in CEX. De asemenea, i-a reprosat premierului ca a racit relatiile cu ALDE.

Viorica Dancila a anuntat, luni, in cadrul sedintei CEX al PSD, ca va demisiona din fruntea partidului daca PSD nu intra in turul doi al alegerilor prezidentiale. Liderii PSD au decis sa mearga cu cun candidat propriu pentru Cotroceni.

„Trebuie sa stabilim daca e candidatul din partidul nostru sau din alte partide. Am crescut in sondaje, dar daca oamenii vad ca nu stim ce avem de facut nu e bine. Avem datoria ca aici sa luam niste decizii. Trebuie sa ne hotaram ce facem: sustinem candidatura lui Calin Popescu Tariceanu sau avem candidat si atunci poate ne sustin altii pe noi. De aceea cred ca astazi trebuie sa luam o decizie. Nu este despre o persoana sau alta. Cred ca trebuie sp ne spunem toti punctul de vedere si sa clarificam, ar fi spus Dancila, citata de Digi24.

De asemenea, Viorica Dancila le-ar fi transmis social-democratilor ca, in cazul in care PSD nu va intra in turul al doilea al alegerile prezidentiale, atunci ea va fi prima care isi va da demisia de la sefia partidului, potrivit unor surse.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos