Firea, iesire golaneasca la adresa premierului Orban: „Si-a transformat biroul in bar de negri”

1417

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declansat un atac extrem de violent, duminica dimineata, la adresa premierului Ludovic Orban. „De cand era viceprimar statea in biroul care era ca un bar de negri, numai cu bautura, numai cu tigari, numai cu persoane pestilentiale si vad ca domnul Orban nu a facut niciun efort sa depaseasca acel nivel”, sustine Firea.

”A spus ca are un singur obiectiv, nu acela de a face ceva bun pentru tara, pentru romani, ci acela de a schimba primarul general. A declansat jihadul impotriva mea, le-a spus celor apropiati ca, daca vor sa se remarce, sa ma atace pe mine. Se intalneste cu tot felul de persoane, mai mult sau mai putin oficiale si ortodoxe aceste intalniri, unele care n-ar trebui sa aiba loc, spunand ca in sondaje arata ca eu nu pot sa fiu schimbata decat daca mi se vor face dosare, daca ma baga la puscarie. Discuta cu tot felul de jurnalisti de investigatii, sa scormoneasca, sa inventeze ceva in legatura cu mine, doar, doar vor schimba optiunea bucurestenilor. Incearca sa racoleze oameni din echipa mea, incearca sa schimbe majoritatea din Consiliul General, incearca sa mituiasca o parte a presei pentru a scrie lucruri neadevarate impotriva mea.

Eram la slujba de duminica de dimineata cand telefonul mi-a explodat, cu mesaje de la jurnalisti care imi cereau o reactie. In loc, ca un bun crestin, sa mearga la biserica, el lansa atacuri. De cand era viceprimar statea in biroul care era ca un bar de negri, numai cu bautura, numai cu tigari, numai cu persoane pestilentiale si vad ca domnul Orban nu a facut niciun efort sa depaseasca acel nivel. Eu sunt dispusa sa discut cu el concret, pe legislatie, pe proiecte. El nu vine pentru ca nu cunoaste, este un neprofesionist si o dovedeste zi de zi.

A spus ca ‘cine seamana vant culege furtuna’. Sa inteleg ca atunci cand ma certam cu domnul Dragnea pentru ca mi-a taiat din buget era de partea mea? El acum se poarta exact ca Liviu Dragnea. Pentru mine, Orban este egal cu Dragnea.

Tevile RADET nu se repara nici cu whiskey, nici cu cantari la mandolina. Asta a facut cand era viceprimar, asta a facut si la Guvern, cand am ajuns in mandatul lui Isarescu.

Ei sunt in stare sa inventeze orice dosar. Ati vazut si cum a fost cu domnul Barna, pe care l-au scos din cursa. Dar, asta nu inseamna ca este real. Domnul Orban nu a facut nimic pentru bucuresteni, ma indoiesc ca poate face ceva pentru romani. Cu bautura si cu mandolina nu se poate face nimic. Asa mi-au spus toti cei care au lucrat cu el”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica dimineata ca la Primaria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investitii importante „sunt aproape egale cu zero”.

Intrebat daca s-a intersectat pe anumite domenii cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, premierul a spus ca „de la distanta”.

„Cine seamana vant, culege furtuna. Daca azvarli sute de milioane in niste societati care nu fac nimic, societati ale primariei, in care nu faci altceva decat sa angajezi clientela publica sa platesti salarii mai mari decat se platesc in sectorul privat, nu e de mirare ca daca stai si analizezi rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investitii importante. Daca tot e sa vorbim de corelarea proiectelor de investitie, Prelungirea Ghencea e un proiect care timp de trei ani si ceva aproape a batut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrarile care se fac la Centura la nodul de intersectie intre Prelungirea Ghencea si Centura, astfel incat sa poata asigura o fluenta in transportul pe relatia cu Domnestiul”, a spus premierul, intrebat daca stie ca la Primaria Capitalei mai e nevoie de bani de la buget, potrivit Agerpres.

Orban a mentionat ca are o lista cu zeci de proiecte care au batut pasul pe loc, printre care a amintit podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independentei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalenta.

„Situatia din domeniul furnizarii energiei termice este, de asemenea, o situatie extrem de critica si, in ceea ce ne priveste, incercam sa facem tot ce depinde de noi astfel incat sa putem asigura furnizarea energiei termice catre bucuresteni”, a incheiat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos