Firea si-a schimbat radical discursul dupa infrangerea fara drept de apel si o ataca violent pe Dancila: „Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei?”

711

Gabriela Firea a dat publicitatii, luni dimineata, un mesaj extrem de agresiv la adresa conducerii PSD, acuzand ca l-a introdus la varful partidului, pe usa din dos, pe generalul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea este vicepresedinte al PSD si membru cu drepturi depline al CEX, a anuntat Viorica Dancila duminica noaptea. Firea refuza sa il accepte.

„Asa cum am ramas doar sase in picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care ii solicitam Domnului Dragnea sa se retraga de la conducerea PSD, pentru incepuse sa ne faca foarte mult rau – si in primul rand romanilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare in parte, asa si acum vreau sa ma delimitez printre primii in mod public fata de nesocotirea opiniei majoritatii covarsitoare a romanilor si a colegilor din partid, prin impunerea intrarii in CEX, fara votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv ca acum nu mai conduc partide ci… sindicate.

Resping ferm ideea ca as fi stiut asa ceva, ca as fi fost de acord! Eram in primul rand la CEX, in campania electorala, cand ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu cateva sindicate. Propunere votata in unanimitate. Nu s-a citit numele presedintilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit in viata mea -, nu s-a precizat ca devin automat vicepresedinti ai PSD si ca au drept de vot in BPN si CEX, ca si cum ar fi fost votati in Congres de catre delegatii din toata tara.

Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna. Aud ca si alte persoane controversate se lipesc acum, in inghesuiala si nebagare de seama, de noi. Probabil vor sa ne ingroape definitiv! Ma delimitez categoric! Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei?”, a scris Firea pe Facebook.

Dancila a explicat, la Digi24, ce cauta Gabriel Oprea in sediul PSD in noaptea alegerilor. Acesta a devenit vicepresedinte al PSD, astfel incat va face parte din CEX.

„Noi am facut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Fratia, cu Uniunea Militarilor si Politistilor, am facut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv National. Avem cu cinci sindicate. Toti liderii de sindicate au functie de vicepresedinte la nivel de Comitet Executiv National. Am facut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepresedinti. Au si drept de vot”, a spus Viorica Dancila, intrebata despre motivul pentru care Gabriel Oprea a fost prezent duminica la sediul PSD.

Presedintele UNPR Gabriel Oprea a fost prezent duminica seara la sediul PSD din Kiseleff, desi secretarul general al PSD, Mihai Fifor, declara pentru Digi24 ca el nu l-a vazut si ca habar n-are despre prezenta generalului la PSD.

Gabriel Oprea a fost ministru de Interne in Guvernul Ponta, insa a demisionat dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos