Firea si Grindeanu defileaza pe primele pozitii in sondajele lui Pieleanu! ”Marele” sociolog ii face vant lui Iohannis pe pozitia a 3-a!

614

Date surprinzatoare in cel mai recent sondaj Avangarde, care o pozitioneaza pe Gabriela Firea ca fiind cel mai iubit politician de catre romani, scrie aktual24.ro.

Barometrul Avangarde, citat de DC News, arata ca PSD ramane la un nivel ridicat de incredere, dar si PNL creste serios in opozitie.

Astfel, daca maine ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, PSD ar castiga legislativele din nou, dar cu un procent de 44%. Urmeaza PNL cu 24%, USR 12%, ALDE 8% si UDMR 5%. PMP este cotat cu 3%, ar rata intrarea in Parlament.

In ceea ce priveste incredere in personalitati politice, Gabriela Firea este cotata 59%. Pe locul doi se afla Sorin Grindeanu, care a ajuns la 48% grad de incredere favorabila, iar presedintele Klaus Iohannis se afla la 47%. Pe locul patru se afla Calin Popescu Tariceanu cu 44%, urmat de Victor Ponta cu 39% si de Dacian Ciolos, cu 35%. La polul opus se afla Raluca Turcan 18%, Nicusor Dan 21% si Traian Basescu 22%.

3

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obtine 44%, in timp ce Klaus Iohannis 40%, indica barometrul. Din cei care au participat la barometru 6% nu sunt hotarati, in timp ce 10% nu ar vota nici cu Firea, nici cu actualul presedinte al Romaniei.

4

Barometrul de opinie a fost realizat de Avangarde in perioada 3 mai – 12 mai 2017.

Volumul esantionului este de 800 de persoane de peste 18 ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos