Firea, transanta in privinta lui Dragnea: „Nu-mi plac sobolanismele! Nu eu am taiat porcul alaturi de statul paralel”

108

Primarul Capitalei Gabriela Firea spune ca in continuare crede ca ar fi benefic atat pentru partid, cat si pentru Guvern, ca presedintele PSD Liviu Dragnea sa se retraga, dar ca acest punct de vedere ii apartine si un astfel de subiect ar trebui discutat cu colegii din partid. Firea sustine ca nu isi doreste sa existe un fel de rezistenta anti-Dragnea in partid, care sa macine PSD din interior si care sa creeze blocaje la nivel administrativ, insa nu ii plac”„sobolanismele” si nu i se pare corect ca atunci cand cineva vrea sa spuna ca nu este de acord cu anumite lucruri, sa i se atraga atentia ca trebuie sa taca si sa i se reproseze ca de fapt urmareste caderea Guvernului. In sirul acuzatiilor lansate din nou la adresa lui Dragnea, Firea a spus ca nu ea este cea care a „taiat porcul alaturi de statul paralel”, scrie News.ro.

„Vorbesc in nume personal, nu doresc sa intru in coliziune cu colegii mei. Dar cred ca un pas inapoi (din partea lui Liviu Dragnea, n.r.) ar fi benefic. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar. Trebuie afirmate public, nu sunt de acord sa inceapa o dizidenta informala in partid care nu ar face decat sa macine formatiunea politica din interor pentru ca ar crea blocaje si ar transforma PSD in trei PSD mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea si unii la mijloc care nu stiu ce sa faca”, a declarat miercuri Gabriela Firea, intr-o conferinta de presa.

Ea a afirmat ca nu isi doreste sa atace cumva solidaritatea membrilor de partid, cu toate ca este de parere ca acest principiu al solidaritatii a mers prea departe, intrucat daca cineva vrea sa spuna ca nu este de acord cu anumite lucruri, i se „inchide gura” si i se reproseaza ca, de fapt, urmareste caderea Guvernului.

„Nu voi face niciun gest care sa atace solidaritatea noatra, desi s-a mers destul de departe cu asta. Adica daca cineva indrazneste sa spuna ca unele lucruri nu sunt asa cum ne-am dori noi (…), imediat ti se inchide gura, ca este anul centenar, ca vrei sa cada Guvernul, ca nu vrei OUG pe amnistie, ca te-ai dat cu statul paralel, desi nu ai taiat porci cu statul paralel”, a spus Firea.

Edilul a sustinut ca, indiferent ce decizii se vor lua la nivel de conducere al partidului, le va respecta, chiar daca va avea de suferit, chiar daca nu-i plac „sobolanismele”.

„Voi respecta deciziile PSD chiar daca voi avea de suferit. Nu-mi plac sobolanismele, am avut deja parte de ele pana acum. Nu vreau sa ma alatur acestui stil de management politic”, a subliniat Firea.

intrebata daca exista un pol de opozitie in PSD, Gabriela Firea a spus ca nu stie daca exista anumiti nemultumiti, dar ea nu face parte din nicio „gasca” sau „grupare de rezistenta”.

„Eu nu m-am coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio gasca sau grupare de rezistenta. Sunt un membru PSD si am spus un punct de vedere argumentat dupa ce am discutat cu Liviu Dragnea, dar fara ecou. (…) Nu cunosc existenta acestor nemultumiti, nu vreau sa dau apa la moara celor care spun ca exista o rezistenta anti-Dragnea. Dar daca nu mai este nimeni care sa aiba acelasi punct de vedere ca al meu, (…) inseamna ca totul este bine, ca Dragnea si-a dus planul la bun sfarsit de a-i dezinforma pe toti, de a-i manipula. Eu nu am ce sa le reprosez colegilor mei, fiecare voteaza conform constiintei sale. Le-am spus problemele noastre, si cel putin in dialogul unu la unu mi-au dat dreptate”, a explicat Firea.

Ea a relatat ca primul conflict pe care l-a avut cu presedintele PSD a fost anul trecut, cand s-a dorit ca bugetul Primariei Capitalei sa fie micsorat cu 40 la suta, subliniind ca Dragnea nu sprijina proiectele pentru Bucuresti, ci dimpotriva.

„Nu vreau avantaje pentru Bucuresti in detrimentul celorlalti. Dar primul conflict a fost anul trecut, cand Liviu Dragnea a fost de acord ca bugetul PMB sa fie taiat cu 40 la suta. Am avut noroc ca au fost colegi in ministere care au spus ca ar fi o catastrofa. Am si spus ca nu sunt de acord sa asist la falimentul Capitalei. A vazut ca nu cedez. Dupa o ora-doua de la intalnirea cu premierul de-atunci Mihai Tudose, a venit si Dragnea cumva sa se prezinte ca a salvat situasia. Nu suntem copii, nu putem fi mintiti la nesfarsit. (…) Am trecut peste acel moment, dar am suferit, mi-am pierdut increderea. Domnul Dragnea nu sprijina proiectele Capitalei, ci dimpotriva, vrea sa ia 40 la suta din buget”, a spus Gabriela Firea.

Firea a mai sustinut, in sirul acuzatiilor lansate la adresa liderului PSD, ca ea se lupta cu fostul presedinte Traian Basescu „cand altii taiau porcii cu statul paralel”.