FIREA vrea sa faca ”afaceri pe banii cetatenilor” prin infiintarea celor 19 companii de stat pe langa Primaria Capitalei, crede Ciprian Ciucu!

677

Ciprian Ciucu, consilier PNL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), respinge de principiu initiativa Gabrielei Firea de a infiinta 19 companii de stat pe langa Primaria Capitalei si spune ca daca va fi pusa in aplicare va avea un impact bugetar important.

„Recunosc, am fost surprins, nu m-am asteptat la asa ceva. Adica… ma asteptam sa umble la organigrama primariei, dar nu ma asteptam sa dubleze cvasi-totalitatea functiilor primariei cu firme. Amploarea masurilor vizeaza direct modelul administrativ de guvernare locala al Bucurestiului, iar impactul bugetar va fi semnificativ.

Suntem efectiv in fata unui nou model administrativ, bazat pe companii proprii ale Primariei, care dubleza functiile administrative ale acesteia”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook, alaturi de intrebarea „Facem administratie publica sau afaceri pe banii cetatenilor?”.

Citeste mai multe despre initiativa Gabrielei Firea:

Consilierul liberal respinge ideea avansata de primarul Capitalei, „in virtutea experientei romanesti cu companiile de stat mereu politizate, capusate si ineficiente„.

Ciucu spune ca unele domenii vizate de Firea „sunt cu totul exotice (firma de taxi, firma de consultanta, firma de administrarea fondului imobiliar etc.) „, in timp ce in alte zone, cum ar fi cea a termoficarii, e vorba de „situatii fara iesire”, cum este cea a RADET.

„Modul intempestiv, fara dezbatere publica, fara fundamentari pe masura impactului acestor decizii, ne fac sa respingem aceste propuneri, facute in acest mod.

PNL Bucuresti va organiza dezbateri publice cu principalii factori interesati din acele domenii, cu cetatenii si societatea civila si, in urma unor dezbateri si evaluari proprii temeinice (de ex. cea pe termoficare nu mai poate fi amanata) vom lua, pentru fiecare in parte, decizia care se impune„, a declarat consilierul liberal.

Ciprian Ciucu subliniza ca, in acest moment, majoritatea PSD/ALDE/PMP+UNPR din Consiliul General nu are nevoie decat de majoritate simpla pentru a adopta propunerea Gabrielei Firea, asa ca nu se va impiedica de Opozitie.

„In etapa ulterioara, atunci cand firmele vor avea nevoie de decizia efectiva de infiintare, vor avea nevoie si de votul nostru, deci de 2/3. Pana atunci noi vom dezbate si analiza temeinic fiecare propunere in parte. (…)

Noi, ca liberali, nu credem in etatizare, credem in piata si ne dorim o administratie supla, eficienta si transparenta. Ne vom baza deciziile pe date si pe expertiza demonstrabila. Un astfel de model de management public, odata generalizat, prezinta riscuri majore, riscuri pe care le vom explica in comunicarile noastre ulterioare”, a mai comentat Ciprian Ciucu, scrie ziare.com.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos