Florin Calinescu a ajuns la capatul rabdarii si a intrat in politica: „Nu se mai poate asa”

280

Actorul Florin Calinescu a intrat in politica, fiind ales presedinte al Partidului Verde, formatiune care la alegerile din 2012 a reusit sa obtina doi deputati, Ovidiu Iane si Remus Cernea, pe listele USL. Omul de televiziune a declarat pentru HotNews.ro ca s-a inscris intr-un partid pentru ca el crede ca „nu se mai poate asa” si a declinat oferte de la majoritatea partidelor pentru ca nu ii agreeaza „pe niciunii de pe piata”.

Anuntul a fost facut printr-un comunicat de presa postat pe site de Partidul Verde, ai carui reprezentanti spun ca, „dupa o perioada de stagnare, in care a avut loc o reorganizare interna, cu o prezenta mai mult la nivel international prin colaborarea cu familia Verzilor Europeni si cu partidele surori din tarile europene, cu noul lider Florin Calinescu partidul va arata romanilor ca se poate face o altfel de politica, diferita de cea practicata de partidele existente”. „Nu vom veni cu propuneri desarte si fara sustinere, vom fi primul partid care va propune un program politic realist cu solutii alese direct de cetateni”, promit reprezentantii Partidului Verde.

Florin Calinescu spune ca a decis sa intre in politica pentru ca „asa nu se mai poate”, precizand ca a avut oferte de la PSD, PNL, USR, chiar si de la „ai lui Ponta”, dar ca nu-i agreeaza pe niciunii de pe piata.

intrebat despre o candidatura a sa la alegerile prezidentiale, actorul a raspuns: „Ar fi prea trufas sa spun acum ca voi candida la prezidentiale. Nu m-am inscris in Partidul Verde cu acest scop. M-am inscris intr-un partid pentru ca in mintea mea nu se mai poate asa si nu agreez pe niciunii de pe piata”.

„Am ales acest partid, care la noi in tara este destul de mic la ora asta, dar pe plan european este situat destul de bine. Grupul Verzilor sta foarte bine in Germania, Olanda, Belgia, Suedia sau Austria. E o miscare destul de puternica. Si sunt de acord cu multe din lucrurile lor. in primul rand, este vorba de sanatatea noastra si a copiilor nostri. Tot mergem asa si radem si nu observam ca in Alaska de o saptamana sunt 35 de grade si daca se taie padurile in ritmul asta nu e ok. Dar, sigur, Partidul Verde nu se ocupa numai de sanatatea planetei. Vom vorbi si despre cultura, si despre agricultura, turism, pensii, armata, religie, despre orice domeniu. Nu vom vorbi numai despre clorofila”.

Partidul Verde a fost infiintat in 2005, iar la alegerile prezidentiale din 2009 a sustinut candidatura lui Remus Cernea. La Congresul din ianuarie 2012, presedinte al partidului a fost desemnat Ovidiu Iane, care ulterior a fost ales deputat PSD. De altfel, la alegerile parlamentare din 2012, Partidul Verde a obtinut doi deputati – Ovidiu Iane si Remus Cernea, pe listele USL. La alegerile prezidentiale din 2014, Partidul Verde l-a sustinut pe Klaus Iohannis. Partidul Verde este membru in European Green Party (EGP), reprezentat prin Grupul Verzilor in Parlamentul European.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos