Florin Citu si-a dat seama ca dupa PSD si premierul Ciuca il ia de fraier: ”Guvernul a făcut un lucru care pe mine m-a surprins”

157

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, a declarat luni, la Digi24, că nu înțelege de ce Guvernul a investit 180 de milioane de lei în Fondul Proprietatea în condițiile în care susține că nu are bani pentru alte măsuri.

„Guvernul a făcut un lucru care pe mine m-a surprins, o investiție de 190 milioane de lei în Fondul Proprietatea. În același timp, spune că nu sunt bani pentru nu-știu-ce cresteri. Până la urmă, trebuie să fim transparenți cu românii, să le spunem ce vrem să facem. Nu am discutat despre acest lucru cu premierul, dar voi discuta. Este o nedumerire a mea, când spui că nu ai bani, dar 180 de milioane îi impingi in Fondul Proprietatea, unde nu cred ca era o prioritate acum….Daca o legi si de alte mesaje ca nu vrem sa ne vindem tara, devine din ce in ce mai neinteleasa acesta actiune”, a declarat Cîțu.

Pe 2 februarie, Ministerul Finanţelor a virat capitalul social nevărsat timp de 17 ani la Fondul ‘Proprietatea’, devenind astfel acţionar, a declarat ministrul Adrian Câciu (PSD). El a făcut anunţul în şedinţa de Executiv de miercuri, la cererea premierului Nicolae Ciucă.

„Ieri, Ministerul Finanţelor, ca reprezentant, până la urmă, al Guvernului şi al statului român, şi-a îndeplinit rolul prevăzut din Legea 31, a societăţilor comerciale, şi a virat capitalul social nevărsat timp de 17 ani la Fondul ‘Proprietatea’, devenind astfel acţionar al Fondului ‘Proprietatea’ şi închizând un capitol dintr-o anumită perspectivă, să zic aşa, un capitol istoric, un demers care până la urmă era aşteptat de toate instituţiile financiare care au caracter de monitorizare, şi aici mă refer şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar şi la celelalte elemente. În acest moment, Ministerul Finanţelor este acţionar al Fondului ‘Proprietatea’ şi vom analiza împreună care este evoluţia acestui Fond. Din perspectiva acestei virări, nu pot să spun decât că valoarea acţiunilor este de… 7 ori faţă de valoarea subscrisă şi vărsată”, a explicat Adrian Câciu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos