Florin Citu, umilit de liberali: Liderul PNL l-a preferat pe Ciolacu in locul lui!

70

Premierul Nicolae Ciuca a afirmat, miercuri, intrebat de ce presedintele Senatului, Florin Citu, nu a facut parte din delegatia care a vizitat Ucraina, ca au fost „doua vizite planificate separat”.

„Au fost doua vizite planificate separat. Este vorba de numarul membrilor care puteau sa faca parte din delegatie, sigur, conditionat fiind de masurile de protectie si securitate din Kiev si din localitatile unde am fost”, a spus Ciuca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a precizat ca a primit invitatia de a vizita Ucraina de la omologul ucrainean.

„A fost stabilita pe canalele diplomatice prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite in urma cu aproximativ doua saptamani”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

Ciuca a fost intrebat si de ce vizita lui in Ucraina nu a fost anuntata.

„Astfel de vizite, intr-o zona de razboi, trebuie sa se planifice la un nivel de confidentialitate cerut de protocolul pe care tara gazda il stabileste. Sunt chestiuni care tin de securitatea atat a celor care merg in vizite, cat si a celor care gazduiesc astfel de vizite si trebuie sa intelegem ca este o tara in razboi. Liderii, presedintele si premierul au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite si atunci, in functie de disponibilitatea pe care au avut-o, s-a planificat vizita”, a raspuns Nicolae Ciuca.

Marti, premierul Nicolae Ciuca a efectuat o vizita de lucru in Ucraina, la Kiev, pe parcursul careia a fost insotit de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Romaniei a fost primit de presedintele Volodimir Zelenski si a avut intrevederi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, si presedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Programul deplasarii a inclus si vizitarea localitatilor Borodianka si Irpin, din proximitatea capitalei Kiev.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos