Florin Iordache coace un proiect de lege care va subția și mai tare bugetul de stat: PENSII SPECIALE pentru funcționarii AEP!

455

Dupa controversata OUG 13, fostul ministru al Justitiei Florin Iordache mai pregateste un proiect de lege ce ar putea isca discutii – acordarea de si mai multe pensii speciale.

Concret, proiectul pregatit de Iordache si alti cinci deputati PSD prevede ca functionarii Autoritatii Electorale Permanente sa beneficieze de pensii speciale.

Guvernul Grindeanu a propus respingerea initiativei legislative, insa aceasta a primit raport favorabil din partea Comisiei de Munca din Camera Deputatilor.

Astfel, personalul de specialitate al AEP va avea acelasi statut ca al functionarilor publici parlamentari, angajatilor Curtii Constitutionale si ai Consiliului Legislativ, mai noteaza sursa citata.

Acest lucru s-ar fi putut intampla inca din 2015, insa, potrivit noului proiect, „urmare a unei omisiuni, personalul din cadrul Autoritatii Electorale Permanente nu a fost mentionat in cadrul acestor prevederi”. Omisiunea trebuie astfel eliminata, se mai arata in initiativa, pentru a evita „situatii care pot duce chiar la blocarea activitatii acestei institutii”.

In anul 2015, Florin Iordache a fost initiator al modificarii Legii privind statutul functionarului public parlamentar, iar astfel au aparut pensiile speciale pentru angajatii celor doua Camere – si nu doar pentru alesi. De asemenea, atunci fusese introdus un articol care prevedea ca printre beneficiarii pensiilor speciale sa fie si functionarii CCR sau ai Consiliului Legislativ.