Florin Iordache si propaganda PSD sustin ca decizia CCR obliga Guvernul sau Parlamentul sa introduca un prag valoric la abuzul de serviciu: ”Daca as fi ministru, as opera schimbarea maine. Legea trebuie sa fie clara!”

431

Fără comentarii. Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei din perioada adoptării OUG 13, a lăudat decizia Curţii Constituţionale pe tema abuzului în serviciu la Antena 3. El, dar și Propaganda PSD, susțin că decizia de marți a CCR obligă Guvernul sau Parlamentul să introducă un prag valoric la abuzul în serviciu, scrie comisarul.ro.

„S-a demonstrat încă o dată că este necesar un prag. Şi asociaţiile profesionale, dar şi magistraţii, cât şi simplii cetăţeni au solicitat să se ştie pentru cât se face dosar penal. Adică nu poţi face dosar pentru pentru doi. Partea civilă, cu recuperarea prejudiciului, oricum se face. Problema era dacă facem sau nu facem dosar penal. S-a demonstrat că decizia 405 din 2016 stabilise că trebuie prag. Prin această decizie nu face decât să întărească decizia 405 de anul trecut, prin care legiuitorul trebuie să stabilească cuantumul acestui prag”, a declarat Florin Iordache.

Întrebat când va fi făcută schimbarea în Codul Penal, fostul ministru a răspuns: „Dacă aş fi ministru, mâine. E necesar nu să o bâjbâim. Legea trebuie să fie clară.”

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, marti, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu ce viza sintagma „indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu”, ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, iar in ceea ce priveste stabilirea unui prag minim peste care abuzul in serviciu sa fie considerat infractiune, CCR arata ca acest lucru nu intra in sarcina sa, ci a Parlamentului sau a Guvernului: „Instanta constitutionala nu are competenta de a complini acest viciu normativ, intrucat si-ar depasi atributiile legale, actionand in sfera de competenta a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos