Fonduri europene pentru centura CLUJULUI, refuzate de Ministerul Transporturilor! Emil BOC: „Clujul este sfidat de catre Guvernul PSD”!

778

Primarul Clujului, Emil Boc, a lansat un atac dur la adresa PSD si a Guvernului condus de Sorin Grindeanu dupa ce Centura Metropolitana nu a fost inclusa in bugetul pe 2017. Banii, 138 de milioane de euro, sunt deja acordati de Uniunea Europeana insa Ministerul Transporturilor refuza sa isi dea avizul, informeaza clujcapitala.ro

„Clujul este sfidat de catre Guvernul PSD. Speram ca aceste grave erori vor fi corectate cat mai repede cu putinta. Este inaceptabil ca unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat sa fie sfidat iar un obiectiv de care tine in continuare producerea de prosperitate in Cluj, de o ameliorarea a calitatii traficului si a vietii, si anume Centura Metropolitana sa nu fie prinsa in bugetul pentru 2017.

Nu am abandonat lupta, sunt convins ca pana la urma rationalitatea va inving. Noi vom face in continuare toate demersurile necesare pentru a o include la o viitoare rectificare de buget.

Banii sunt. Daca am fi cerut sa luam bani de la Sanatate, Educatie sau Aparare as fi inteles. Am fost acolo si stiu ca nu te poti juca cu domenii strategice.

Dar cand ai 138 de milioane de euro alocati pentru Centura Metropolitana a Clujului si tu sa ignori acesti bani, sa nu-i folosesti si sa-i risti sa pierzi daca nu sunt folositi pana in 2020 este un lucru extrem de grav si o sfidare fara precedent la adresa Transilvaniei si a Clujului. Acesti bani nu pot fi folositi in alta parte. Doar daca Guvernul nu are un gand ascuns ca Masterplanul pe Transporturi sa fie schimbat”, a declarat Emil Boc la Realitatea FM Cluj.

Judetul Teleorman, in schimb, a primit de la buget bani pentru investitii cat toate cele sase judete din Moldova, a acuzat recent un consilier local din Iasi. „Teleormanul primeste investitii in infrastructura cat cele 6 judete din Nord-Est la un loc. Autostrada Iasi – Tg Mures nu e pe nicaieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populatia tarii. Apropo, foarte mult primeste si Timisul. Ce coincidente”, a anuntat liderul Partidului „pentru Isi”, Andrei Postolache.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos