Fost agent KGB: Putin mai are o singura optiune in Ucraina

650

Fostul agent KGB Jack Barsky a explicat la CNN că liderul de la Kremlin se află acum într-o situație dificilă, din care ar putea ieși prin încheierea invaziei din Ucraina și declararea victoriei. Barsky crede că Rusia nu mai are cum să își atingă obiectivul în Ucraina, în condițiile în care luptă cu „întreaga populație”.

Jack Barsky, fost agent KGB, în prezent scriitor cu dublă naționalitate americană și germană, a declarat într-un interviu acordat CNN că Vladimir Putin trebuie să acționeze cu mare atenție, pentru a evita un sfârșit al puterii sale, sfârșit care ar putea fi adus inclusiv de „o lovitură de palat”. „Putin ignoră complet ceea ce gândesc și ce fac oamenii săi. Știe că îi poate ține sub control atâta vreme cât are vectorii de putere din regimul său sub control. Pentru că dacă nu mai are acest control, atunci e ars. Va exista o lovitură de palat și va fi pierdut”, a explicat Barsky la CNN. Fostul agent KGB a mai spus că Putin trebuie să fie foarte atent, pentru că s-a plasat singur într-o situație din care îi va fi dificil să iasă.

„Dacă crede că poate ocupa Ucraina se înșală. Am auzit și alți oameni spunând asta, dar am spus-o și eu de la început, Ucraina nu poate fi învinsă. Nu poți învinge o țară când lupți cu întreaga populație. Am pierdut în Vietnam, am pierdut în Afganistan, sovieticii au pierdut în Afganistan. Va fi o luptă prelungită și sângeroasă, cu partizani, mulți soldați ruși vor fi uciși. În cele din urmă se va încheia moștenirea lui Putin și el va fi înlăturat”, a spus Barsky. Există o soluție pe care Putin ar putea să o aleagă, crede fostul agent KGB. „Alegerea pe care ar mai putea să o aibă ar fi să găsească o cale de ieșire (din conflict), în care să declare victorie și să iasă din conflict, să obțină niște concesii de la guvernul ucrainean. Dar asta nu mai depinde doar de el. Deci s-a pus într-o situație complicată”, spune Barsky.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos